Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ – Ολάντ: Πρόβλημα ο Τραμπ και η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ

Μέρκελ – Ολάντ: Πρόβλημα ο Τραμπ και η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση στο Βερολίνο είχαν την Παρασκευή, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, στην οποία ομονόησαν ότι η κυβέρνηση του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «πρόβλημα» για την Ευρωπαϊκή Ενωση, κυρίως στον εμπορικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, «ας μιλήσουμε πολύ ειλικρινά, υπάρχουν προβλήματα που θέτει η αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με τους κανόνες του εμπορίου, σε σχέση επίσης με αυτό που πρέπει να είναι η θέση μας για τη διευθέτηση των συρράξεων στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Κατά συνέπεια, θα πρέπει βέβαια να μιλήσουμε με τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού επελέγη από τους Αμερικανούς για να γίνει ο πρόεδρός τους, αλλά οφείλουμε επίσης να το κάνουμε από μία ευρωπαϊκή θέση και για την προώθηση των συμφερόντων και των αξιών μας», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που απειλεί την Ευρώπη δεν προέρχεται μόνο από το εξωτερικό. Ερχεται επίσης από το εσωτερικό. Εννοώ την άνοδο των εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν εξωτερικούς παράγοντες για να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή», επεσήμανε.

Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε επίσης εμμέσως την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ.

«Διαπιστώνουμε ότι το παγκόσμιο πλαίσιο στο οποίο τοποθετούμαστε στον κόσμο μεταβάλλεται κατά ριζικό τρόπο και με ταχύτητα και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα νέα προβλήματα», υποστήριξε η Μέρκελ.

Αυτό «αφορά τόσο την υπεράσπιση μίας ελεύθερης κοινωνίας, όπως και την υπεράσπιση του ελευθέρου εμπορίου», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις τις οποίες εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο μέσω της συνεργασίας. Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη, κοινή προσήλωση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε ό,τι έχουμε επιτύχει και στις αξίες των φιλελεύθερων δημοκρατιών μας».

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την επόμενη εβδομάδα στη Μάλτα, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει για την ευρωπαϊκή ιδέα το Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr