Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία διέψευσε ότι υποστηρίζει την αυτονομία των Κούρδων της Συρίας

Η Ρωσία διέψευσε ότι υποστηρίζει την αυτονομία των Κούρδων της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, διέψευσε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει την αυτονομία των Κούρδων της Συρίας.

Την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ήταν και Κούρδοι του κόμματος PYD της βόρειας Συρίας, για να συζητήσουν σχετικά με τις πιθανότητες μιας πολιτικής λύσης στη σπαρασσόμενη από τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) χώρα.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Λαβρόφ με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης συζητήθηκε η πολιτική λύση και το νέο σύνταγμα της χώρας, είπε η Ζαχάροβα, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, “η ρωσική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα [του Καζακστάν] δεν πρότεινε μια κουρδική αυτονομία στη Συρία”.

Η Ζαχάροβα τόνισε ακόμα ότι το Κρεμλίνο πιστεύει ότι ο λαός της Συρίας από μόνος του πρέπει να επιλέξει και να καθορίσει το μέλλον της χώρας και ότι η Μόσχα καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε αυτή την προσέγγιση, “επειδή μόνο οι Σύροι μπορούν να υποστηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής χώρας τους”.

Να σημειωθεί εδώ ότι διέρρευσε στον Τύπο ένα νομοσχέδιο που πρότεινε αυτονομία για τους Κούρδους της Συρίας και ισότιμη χρήση της γλώσσας τους. Το νομοσχέδιο αυτό ήταν ρωσική πρόταση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε επίσης ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή των Κούρδων αντιπροσώπων στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το μέλλον της Ρωσίας.

Μέχρι σήμερα το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD της βόρειας Συρίας, που κυβερνά στη βόρεια Συρία και ο ένοπλος βραχίονάς του, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με ιδιαίτερη επιτυχία, έχει εξαιρεθεί από όλες τις ειρηνευτικές συνομιλίες εξαιτίας του βέτο που βάζει συνεχώς η Τουρκία.

Το PYD εξαιρέθηκε και από την πρόσφατη συνάντηση στην Αστάνα του Καζακστάν, που έγινε υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν η Ρωσία είχε υποστηρίξει τη συμμετοχή του PYD στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Την Παρασκευή ο Λαβρόφ δέχτηκε τους αντιπροσώπους του PYD, αλλά εκτός ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίοι και του παρουσίασαν την κουρδική πρόταση για τη δημιουργία μιας ομοσπονδίας στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr