Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο και περισσότερες Ινδονήσιες έτοιμες να γίνουν βομβίστριες αυτοκτονίας

Όλο και περισσότερες Ινδονήσιες έτοιμες να γίνουν βομβίστριες αυτοκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλο και περισσότερες Ινδονήσιες διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην τζιχαντιστική τρομοκρατία και κάποιες επιθυμούν να γίνουν βομβίστριες αυτοκτονίας για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, προειδοποιεί ένα ινστιτούτο ερευνών για την ασφάλεια.

Ήδη τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν δύο γυναίκες οι οποίες είχαν φύγει για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εξηγεί σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Ανάλυσης Συγκρούσεων της Τζακάρτα (Ipac).

Οι γυναίκες αυτές κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Πολλοί Ινδονήσιοι έχουν ήδη φύγει για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, ενώ εξτρεμιστικές ομάδες στη χώρα έχουν δηλώσει πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο μεταξύ ολοένα και περισσότερες Ινδονήσιες είναι επίσης έτοιμες να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο σε ισλαμιστικές οργανώσεις, αντί απλώς να υποστηρίζουν τους συζύγους τους, κάτι που αποτελεί νέο κίνδυνο, τονίζει η έκθεση.

«Οι Ινδονήσιες μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων είναι έτοιμες πλέον να ακολουθήσουν τις φονικές πρακτικές των αδελφών τους σε άλλες χώρες του κόσμου», επισημαίνει.

Η τάση αυτή εξηγείται, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες μπορούν να διαβάζουν την τζιχαντιστική προπαγάνδα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και να συμμετέχουν σε σχετικές συζητήσεις.

Μεταξύ των πιο γνωστών περιπτώσεων είναι αυτές της Ντιάν Γιούλια Νόβι και της Ίκα Πουσπιτασάρι, πρώην οικιακές βοηθοί που συνελήφθησαν επειδή φέρονταν να σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Τζακάρτα και το Μπαλί.

Ο Μπάχρουν Νάιμ, ένας Ινδονήσιος μέλος του Ισλαμικού Κράτους που βρισκόταν στη Συρία κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος πολλών επιθέσεων, οι περισσότερες από τις οποίες απέτυχαν, δίνοντας οδηγίες και χρηματοδοτώντας τες, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη.

Η Νόβι και ο σύζυγός της συνελήφθησαν μία ημέρα πριν μια επίθεση που ήταν προγραμματισμένο να έχει στόχο το προεδρικό μέγαρο στη Τζακάρτα.

Η Πουσπιτασάρι σχεδίαζε μια επίθεση στο τουριστικό νησί Μπαλί και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Το Ipac ζητεί από την κυβέρνηση της Ινδονησίας να ερευνήσει αυτά τα γυναικεία δίκτυα και να αναμένει πολλές Ινδονήσιες που απελάθηκαν από την Τουρκία αφού προσπάθησαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr