Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει δημοσκοπικά ο Φιγιόν – Πρώτη η Μαρίν Λεπέν – Προεκλογικό θρίλερ στη Γαλλία

Καταρρέει δημοσκοπικά ο Φιγιόν – Πρώτη η Μαρίν Λεπέν – Προεκλογικό θρίλερ στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν εγκαταλείπει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν, όπως σημείωσε ο ίδιος, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται από αποκαλύψεις σχετικές με τη σύζυγό του.

Ο Φρανσουά Φιγιόν κατηγορείται ότι, κατά τις θητείες του ως βουλευτής στην Εθνοσυνέλευση και ως γερουσιαστής στη Γερουσία, εμφάνιζε κυρίως τη σύζυγό του και δευτερευόντως δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, πράγμα που τους παρείχε σημαντικά ποσά.

Σχετικά ρεπορτάζ δημοσιεύει σατιρική εφημερίδα, η οποία έχει τονίσει ότι θα συνεχίσει.

Ο Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε από τους βουλευτές των Ρεπουμπλικανών να παραμείνουν πιστοί στον ίδιο καταγγέλλοντας ότι οι κεντροαριστεροί προσπαθούν να στοχοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία του.

«Αντιμετωπίζουμε ένα θεσμικό πραξικόπημα από την Αριστερά», δήλωσε βουλευτής του κόμματος ο οποίος παρευρέθη σε συνάντηση με τον κ. Φιγιόν.

Ο βουλευτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο κ. Φιγιόν ζήτησε από τους συναδέλφους του «να αντέξουν για 15 ημέρες» – το διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα για την υπόθεση της συζύγου του.

«Ουδείς θα εμποδίσει τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Δεξιά να είναι παρόντες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του κ. Φιγιόν, Τιερί Σολέρ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρ. Φιγιόν έπαψε να είναι το φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, αφότου άρχισε η επίσημη έρευνα σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας ότι η σύζυγός του και η οικογένειά του κέρδισαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, κυρίως από χρήματα των φορολογουμένων, προσφέροντας ελάχιστη εργασία, ως κοινοβουλευτική του συνεργάτες σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία.

Οι «βαρόνοι» του κόμματος εξετάζουν το κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για ένα Σχέδιο Β χωρίς τον κ. Φιγιόν.

Σε δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν προηγείται με 27%, ο επικεφαλής του κεντρώου κινήματος «Μπροστά!» κ. Μακρόν περνά δεύτερος (άρα και στον β’ γύρο), με 23%, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικανών για την προεδρία κ. Φιγιόν πέφτει στην τρίτη θέση, μένοντας – δημοσκοπικά – εκτός β’ γύρου.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν λαμβάνει 17%, ευρισκόμενος στην τέταρτη θέση, ενώ ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λουκ Μελανσόν έρχεται πέμπτος, με 10%.

Στον β΄ γύρο, ο κ. Μακρόν φέρεται να νικά την Μ. Λεπέν με ποσοστό 65%, ενώ ο κ. Φιγιόν επικρατεί έναντι της ακροδεξιάς υποψήφιας προέδρου με ποσοστό 59%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr