ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Στόλτενμπεργκ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Ρωσία,


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Προεκλογικά ο Τραμπ είχε δεσμευθεί ότι θα πιέσει τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στη Συμμαχία ώστε να ελαφρύνουν το οικονομικό βάρος της συνεισφοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε τα πυρά τόσο Ρεπουμπλικανών, όσο και των Δημοκρατικών, ενώ η ιδέα έχει ανησυχήσει τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ καθώς εκτίμησαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ και ο Στόλτενμπεργκ «συζήτησαν πώς να ενθαρρύνουν όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς τις αμυντικές δαπάνες τους», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησε να συμμετάσχει σε συνάντηση ηγετών του ΝΑΤΟ στην ευρώπη τον Μάιο.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης «τη δυνατότητα μιας ειρηνευτικής επίλυσης του πολέμου κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας».























































