Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουαλίντ Φάρες: “Ο Ντόνταλντ Τραμπ θεωρεί τους Κούρδους φυσικούς σύμμαχους των ΗΠΑ”

Ουαλίντ Φάρες: “Ο Ντόνταλντ Τραμπ θεωρεί τους Κούρδους φυσικούς σύμμαχους των ΗΠΑ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ουαλίντ Φάρες, σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση Kurdistan24 την Πέμπτη διαβεβαίωσε τους Κούρδους ότι για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ θεωρούνται “φυσικοί σύμμαχοι της Αμερικής”.

Ο Ουαλίντ Φάρες, λιβανέζικης καταγωγής και χριστιανός Μαρωνίτης στο θρήσκευμα, μιλώντας στο κουρδικό Μέσο τόνισε ότι η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από εδώ και πέρα θα είναι σοβαρή και γρήγορη και υπογράμμισε ότι “δεν θα εγκαταλειφθούν οι φίλοι, σύμμαχοί και εταίροι μας”.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείριση εξάλειψης της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

“Θα γίνει βέβαιο ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε, συμπεριλαμβανομένων Κούρδων, Αράβων και άλλες χώρες θα είναι μέρος της διαδικασίας”, συνέχισε.

“Δεν θα είναι απλά ένας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά επίσης ένας αγώνας για να φτιαχτούν ξανά οι ζωές εκείνων των κοινωνιών που καταστράφηκαν από την τρομοκρατία”.

Εξήγησε ακόμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν την εμφάνιση άλλων εξτρεμιστικών ομάδων μετά την κατάρρευση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και οι λαοί που απελευθέρωσαν τις περιοχές τους θα είναι εκείνοι κύριοι στις πόλεις τους.

“Όταν θα διώξουμε το Ισλαμικό Κράτος δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που θα φέρουν άλλους τζιχαντιστές ή θα επιτρέψουν άλλες παρατάξεις στην περιοχή όπως το Ιράν ή άλλες δυνάμεις να το αντικαταστήσουν. Επιθυμούμε οι άνθρωποι που απελευθέρωσαν τη γη τους από το Ισλαμικό Κράτος να ορίσουν το μέλλον τους”, πρόσθεσε ο Φάρες.

Υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ γνωρίζει τον ρόλο των Κούρδων στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

“Ο πρόεδρος Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας -εάν πάμε πίσω σε αυτή επειδή έχουμε μόνο δύο εβδομάδες στη διακυβέρνηση- στάθηκε στους Κούρδους και τους ανέφερε σε κάθε ομιλία του περί εξωτερικής πολιτικής”.

Σύμφωνα με τον Φάρες ο πρόεδρος Τραμπ βλέπει τους Κούρδους ως έναν από τους φυσικούς συμμάχους των ΗΠΑ.

“Αντιλαμβάνεται ότι οι Κούρδοι εν γένει και εκείνοι στο βόρειο Ιράκ, η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση, και ο [κουρδικός] πληθυσμός είναι φυσικοί μας σύμμαχοι. Είναι φυσικοί μας σύμμαχοι όχι εξαιτίας της κυβέρνησής τους αλλά ως κοινωνία και αυτό είναι κάτι που στην επόμενη μας πολιτική, του Τραμπ η πολιτική, θα το λάβει υπόψιν της”.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αυξήσουμε την υποστήριξη στους Κούρδους του ιρακινού Κουρδιστάν, αλλά μετά από αυτό, θα σταθούμε στο πλευρό τους και όσο πάει στο μέλλον”, κατέληξε ο Φάρες.

Οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ και της βόρειας Συρίας ήταν οι μόνοι που αντιστάθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος το 2014 όταν καμία άλλη δύναμη δεν έδειχνε ικανή να αναχαιτίσει τους τζιχαντιστές.

Αν και οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ ζουν σε καθεστώς αυτονομίας μέσα στην επικράτεια του Ιράκ, με δική τους κυβέρνηση και στρατό, οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας αναδύθηκαν ως ντε φάκτο αυτόνομη επικράτεια πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος.

Τόσο η κυβέρνηση της Τουρκίας όσο και η κυβέρνηση της Συρίας διαφωνούν κάθετα με την κουρδική αυτονομία στη βόρεια Συρία.

Η κυβέρνηση Ερντογάν μάλιστα, η ίδια κυβέρνηση που υποστήριξε ανοιχτά την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, κατηγορεί τους Κούρδους της Συρίας -αυτούς που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος- ως “τρομοκρατική οργάνωση” που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει αντάρτικο στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η Τουρκία συχνά βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας παρά το γεγονός ότι υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και η Άγκυρα έχει προαναγγείλει ότι σκοπεύει να τους επιτεθεί για να τους συντρίψει.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Φάρες:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr