Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομάντος της παλαιστινιακής Χαμάς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στο Σινά

Κομάντος της παλαιστινιακής Χαμάς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει απλώσει για τα καλά από ό,τι φαίνεται τα δίχτυα του στη Λωρίδα της Γάζας και στρατολογεί άνδρες μεταξύ των καλά εκπαιδευμένων ισλαμιστών της παλαιστινιακής Χαμάς.

Η Χαμάς είναι μια ένοπλη φιλότουρκη παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που κατέχει τη Λωρίδα της Γάζας. Είναι ο παλαιστινιακός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σύμφωνα με τη βρετανική SUN αυξάνονται συνεχώς οι καλά εκπαιδευμένοι κομάντος της Χαμάς που εγκαταλείπουν τη Γάζα για να ενταχθούν στις γραμμές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο.

Μέλη των ταξιαρχιών Ιζ Αλ Ντιν Αλ Κασάμ και των ειδικών δυνάμεων της Χαμάς που ονομάζονται “Νούχμπα” έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Αρκετοί κατάφεραν και πέρασαν τα σύνορα με την Αίγυπτο και πλέον πολεμάνε στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους στη Χερσόνησο του Σινά ενάντια στον αιγυπτιακό στρατό.

Όπως γράφουν οι Times of Israel, μεταξύ των ανδρών της Χαμάς που αποσκίρτησαν στο Ισλαμικό Κράτος είναι και ικανοί κατασκευαστές βομβών.

Πριν 20 ημέρες σας είχαμε μεταδώσει την είδηση ότι η Χαμάς συνέλαβε 22 μέλη της που σκόπευαν να περάσουν στη Χερσόνησο του Σινά και να ενταχθούν στο αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Δεκαοχτώ μαχητές της τότε συνελήφθησαν στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο και οι υπόλοιποι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου ενός βαθμοφόρου στελέχους της οργάνωσης, στην πόλη της Γάζας.

Αν και η Χαμάς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά, εκτελώντας προφανώς εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ίδια η Χαμάς δεν θέλει ανταγωνιστές μέσα στη Γάζα.

Η ισλαμιστική οργάνωση κυνηγά τους πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο φέουδό της αν και οι τζιχαντιστές φαίνεται να κερδίζουν συνέχεια οπαδούς ιδιαίτερα ανάμεσα στους πιο θερμόαιμους και ριζοσπαστικοποιημένους νέους από τα ισλαμιστικά κηρύγματα της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr