Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς συνέλαβε 22 μέλη της που ήταν έτοιμα να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Η Χαμάς συνέλαβε 22 μέλη της που ήταν έτοιμα να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η παλαιστινιακή φιλότουρκη ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που έχει υπό τον έλεγχό της τη Γάζα και αποτελεί παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συνέλαβε 22 μέλη της που σκόπευαν να περάσουν στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, και να ενταχθούν στο αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Δεκαοχτώ μαχητές της Χαμάς συνελήφθησαν στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους της οργάνωσης, συνελήφθησαν στην πόλη της Γάζας.

Άπαντες οι συλληφθέντες ανακρίνονται από την Αστυνομία που έχει συστήσει η Χαμάς.

Η Χαμάς τα τελευταία δύο χρόνια έχει αντιληφθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει συνεχώς οπαδούς μεταξύ των μελών της και για αυτό έχει στήσει ένα δίκτυο που παρακολουθεί ποια μέλη της οργάνωσης, ιδιαίτερα όσοι συμμετέχουν στον ένοπλο βραχίονά της, έχουν συμπάθειες προς το Ισλαμικό Κράτος.

Όσοι θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος παραδίδονται σε “επιτροπές ιδεολογικής αναμόρφωσης”. Τα στελέχη που συλλαμβάνονται πρώτα ανακρίνονται και ύστερα παραδίδονται και αυτοί στις επιτροπές για να συγχωρεθούν στο τέλος, αφού αναμορφωθούν.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του ασκεί επιθετική προπαγάνδα προς τα μέλη της Χαμάς, κυρίως μέσω διαδικτύου, προσπαθώντας να στρατολογήσει όσα περισσότερα γίνεται.

Στα πλαίσια αυτής της προπαγάνδας το Ισλαμικό Κράτος δημοσιεύει φωτογραφίες και ονόματα σκοτωμένων πρώην μελών της Χαμάς, που έπεσαν στη Χερσόνησο του Σινά, πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος.

Από πέρσι δεκάδες μέλη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων και ανώτερων στελεχών της, αποσκίρτησαν από αυτήν και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Χαμάς από την πλευρά της έχει εξαπολύσει πογκρόμ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Γάζα και έχει συλλάβει εκατοντάδες Παλαιστίνιους οπαδούς του ISIS. Σε μια περίπτωση μάλιστα, οι τζιχαντιστές έδωσαν και μάχη με τους ισλαμιστές της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγια: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr