ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ

Οι τζιχαντιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που είναι οχυρωμένο στην πολιορκημένη πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία (επαρχία Χαλεπιού) καθήλωσε τις τουρκικές δυνάμεις που προσπαθούν να εισέλθουν στην πόλη.

Το Σαββατοκύριακο ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) κατέλαβαν θέσεις στα δυτικά και στα βόρεια όρια της πόλης, εξέλιξη που έκανε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πανηγυρίζει, να ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός στρατός έφτασε στο κέντρο της Αλ Μπαμπ και σύντομα η πόλη θα είχε καταληφθεί.

Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παράλληλα οι τζιχαντιστές απέκρουσαν όλες τις τουρκικές επιθέσεις στα ανατολικά της πόλης.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι τζιχαντιστές προβάλλουν σθεναρή αντίσταση και δεν δείχνουν καθόλου διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα οχυρώματά τους.

Τη Δευτέρα το πρωί οι Τούρκοι ξεκίνησαν για μια ακόμη φορά επίθεση στα ανατολικά της πόλης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε με πράσινο χρώμα τις περιοχές της πόλης που είχε καταλάβει μέχρι την Κυριακή ο τουρκικός στρατός και με μαύρο ό,τι κρατά το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr