Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και το κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας (ΚΕΑΔ) στο συλλαλητήριο για να φύγει ο Ράμα

Και το κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας (ΚΕΑΔ) στο συλλαλητήριο για να φύγει ο Ράμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αλβανία, με αίτημα την παραίτηση του Έντι Ράμα από την πρωθυπουργία της Αλβανίας, το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διαδήλωσε μόνο του, αλλά μαζί του ήταν και τα συμμαχικά: Ρεπουμπλικανικό, Αγροτικό, Χριστιανοδημοκρατικό, το ΚΕΑΔ και άλλα κόμματα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), βουλευτής από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε ότι το κόμμα του συμμετείχε στο συλλαλητήριο μαζί με τους πολίτες, για ένα σκοπό: τη διασφάλιση ελεύθερων και αδιαμφισβήτητων εκλογών.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ντούλε, είναι εφικτή μόνο με την αλλαγή των σημερινών συσχετισμών στη Βουλή, αναφερόμενος στο σοσιαλιστικό κόμμα του Ιλίρ Μέτα.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που το Κόμμα αυτό ( σ.σ: του Ιλίρ Μέτα), δεν θέλει να φέρει την ευθύνη, μαζί με τον Ράμα, θα πρέπει να λάβει μια απόφαση προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν είναι επιθυμία, είναι κάτι το απαραίτητο, τη στιγμή που έχει χαθεί η αξιοπιστία. Αυτό το αποδεικνύουν και οι έρευνες της BERZH, όπου μόνο το 24% των Αλβανών πιστεύουν ότι θα έχουμε αδιάβλητες εκλογές. Η σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, στην κοινωνία είναι μειοψηφία», δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλες σε αλβανικά ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ράμα ότι διαδήλωσε η μειοψηφία, ο Έλληνας μειονοτικός βουλευτής σχολίασε:

«Ασφαλώς, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Για όσο διάστημα ο κ. Ράμα αρνείται να ανοίξει το δρόμο στη διενέργεια ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών, δημιουργεί στη χώρα και την προοπτική της, ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας».

Στο ερώτημα αφού η αλβανική κυβέρνηση διαθέτει όλες τις ψήφους στη Βουλή, πόσο δύσκολος είναι ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Ντούλες απάντησε:

«Δεν μπορεί να γίνει στη Βουλή με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, εάν ορισμένες πολιτικές παρατάξεις, οι οποίες δεν θέλουν να μοιραστούν τις ευθύνες μαζί με τον κ. Ράμα, δεν προχωρήσουν σε ανάληψη πρωτοβουλιών»

Εάν υπονοεί το κόμμα του Ιλίρ Μέτα ο Βαγγέλης Ντούλες απάντησε:

«Ασφαλώς το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, έχοντας υπόψη ότι έχει δώσει μάχες, με απεργίες πείνας, δεν νομίζω ότι θα θελήσει να εκτεθεί τόσο σοβαρά για τα συμφέροντα του κ. Ράμα. Η κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί άρνηση της άποψής της» και πρόσθεσε απαντώντας στη σιωπή του κόμματος του κ. Μέτα σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο:

«Δεν μπορούμε εμείς να ασχοληθούμε με το Κόμμα του κ. Μέτα, είναι δικαίωμά του να λάβει την απόφαση για την οποία σκέπτονται ότι θα είναι προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένες να ηγηθούν ενός λαϊκού κινήματος».

Ο Βαγγέλης Ντούλες, απηύθυνε έκκληση στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα και να ανατρέψει την «διεφθαρμένη» κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με ομογενείς στη Βοστώνη

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Ο Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ – Συναντήσεις στα κορυφαία Πανεπιστήμια – Κοντά στην ομογένεια για την 25η Μαρτίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr