Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλατεία “Αγανακτισμένων” στα Τίρανα για να παραιτηθεί ο Ράμα – “Δεν φεύγουμε εάν δεν φύγει”

Πλατεία “Αγανακτισμένων” στα Τίρανα για να παραιτηθεί ο Ράμα – “Δεν φεύγουμε εάν δεν φύγει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης διοργανώθηκε το Σάββατο στα Τίρανα, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και, ίσως, και ημέρες, με την παραμονή διαδηλωτών σε σκηνές που στήνονται μπροστά από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η προγραμματισμένη εδώ και μέρες συγκέντρωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, συγκέντρωσε στην πρωτεύουσα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από ολόκληρη τη χώρα.

Της συγκέντρωσης είχε προηγηθεί περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (του Δημοκρατικού Κόμματος) Λιουλεζίμ Μπάσια σε όλη τη χώρα.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 12.00 τοπική ώρα υπό την επίβλεψη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν σημειώθηκε ωστόσο το παραμικρό επεισόδιο, διαψεύδοντας έτσι τα διάφορα σενάρια περί του αντιθέτου.

Βασικό αίτημα της διαδήλωσης διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, όπως διατυπώθηκε στο λόγο του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπάσια, ήταν η εξασφάλιση ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη χώρα, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου τρέχοντος.

Κατά τον Μπάσια, βασική προϋπόθεση για το αίτημα αυτό είναι η παραίτηση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, γιατί όπως είπε, «Με το Ράμα πρωθυπουργό δεν μπορεί να υπάρχουν ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».

Ωστόσο, οι διάφοροι ομιλητές που πήραν το λόγο ζήτησαν εδώ και τώρα την παραίτηση της κυβέρνησης για την κακή διακυβέρνηση της χώρας, τη φτώχεια, τη διαφθορά, τα ναρκωτικά κλπ.

Μετά από έκκληση των διοργανωτών της συγκέντρωσης αποφασίστηκε η διαμαρτυρία να συνεχιστεί χωρίς διακοπή μέχρι την επίτευξη του ανακοινωμένου στόχου.

Για το σκοπό αυτό, μπροστά στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο στήνεται μια γιγάντια κατασκήνωση όπου θα μείνουν οι διαδηλωτές για όσο χρόνο χρειαστεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θεωρείται ως ο πραγματικός ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι πρόκειται σήμερα για την απαρχή μιας δημοκρατικής επανάστασης στη χώρα με τη συμμετοχή όλων των Αλβανών στην οικουμένη.

Από τη δική της πλευρά η κυβέρνηση τήρησε ήπια στάση.

Ο πρωθυπουργός μετέδωσε ζωντανά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολίασε ταυτόχρονα ότι πριν 6 χρόνια η κυβέρνηση της σημερινής αντιπολίτευσης που διαδηλώνει, σκότωσε τέσσερις διαδηλωτές της τότε αντιπολίτευσης, ενώ σήμερα «δεν μπορεί να μην είμαστε περήφανοι που αυτή τη στιγμή στην ίδια πλατεία γίνεται διαδήλωση, χωρίς φράχτες, συρματοπλέγματα και χωρίς κανένα φόβο και πίεση από το κράτος».

Τέλος, από τη δική του πλευρά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Σαϊμίρ Ταχίρι, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν σεβάστηκε το χρόνο που η Αστυνομία παραχώρησε για τη διαδήλωση, η αστυνομία θα μεριμνήσει για τους διαδηλωτές για όσο χρόνο αυτοί θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.

Δείτε βίντεο από τη διαδήλωση:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr