ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,


















































Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» - Χάος στη Μέση Ανατολή - Όλοι οι Άραβες μιλάνε
Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία
Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Νεκρή 25χρονη σε ποδηλατόδρομο και δίπλα της τραυματισμένος άνδρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Γραφείο Διάσωσης Απαχθέντων Γιαζίντι ανακοίνωσε τη Δευτέρα 04/05 την απελευθέρωση μιας νεαρής κοπέλας, η οποία είχε απαχθεί από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) το 2014 και κρατούνταν αιχμάλωτη για περισσότερο από μία δεκαετία.
Ο Χουσεΐν Καΐντι, επικεφαλής του γραφείου, δήλωσε στο πρακτορείο BasNews ότι η 19χρονη κοπέλα, της οποίας δημοσιοποιήθηκαν μόνο τα αρχικά (J.A.), απελευθερώθηκε στη Συρία με τη συνδρομή τοπικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένου του Αμπντουλάχ Σρεμ, και επέστρεψε με ασφάλεια στην οικογένειά της.
Η νεαρή κατάγεται από την περιοχή Τελ Κασάμπ του Σιντζάρ.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ήταν μόλις επτά ετών όταν απήχθη μαζί με επτά μέλη της οικογένειάς της κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ISIS στην περιοχή.
Ενώ οι περισσότεροι συγγενείς της διασώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, η τύχη του πατέρα της παραμένει άγνωστη.
Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στις διαρκείς προσπάθειες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των Γιαζίντι που απήχθησαν κατά την επίθεση του ISIS στο Σιντζάρ το 2014, γεγονός που τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει ως γενοκτονία.
Κατά την επίθεση της 3ης Αυγούστου 2014, οι μαχητές του ISIS εκτέλεσαν χιλιάδες άνδρες και ηλικιωμένους της κοινότητας των Γιαζίντι, ενώ απήγαγαν γυναίκες και παιδιά, πολλά από τα οποία υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία, εμπορία ανθρώπων και άλλες μορφές κακοποίησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου διάσωσης, περίπου 6.417 Γιαζίντι απήχθησαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.596 έχουν διασωθεί, ενώ η τύχη 2.550 και πλέον ατόμων εξακολουθεί να αγνοείται.
Το Γραφείο Διάσωσης Απαχθέντων Γιαζίντι υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται, σε συντονισμό με τις αρμόδιες Αρχές και δίκτυα εθελοντών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι αιχμάλωτοι και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.























































