Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ καλούν στον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης στα Σκόπια

Οι ΗΠΑ καλούν στον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πολιτική κρίση στο πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων (FYROM) συνεχίζεται και το σύνολο των σκοπιανών ηλεκτρονικών ΜΜΕ αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) δια της οποίας απευθύνεται εκ νέου έκκληση για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Από κοινού με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους μας στην ΕΕ, οι ΗΠΑ παρακολουθούν προσεκτικά την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στη “Μακεδονία”, η οποία έπεται των βουλευτικών εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου 2016. Οι ΗΠΑ καλούν τους (πολιτικούς) ηγέτες στη “Μακεδονία” να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, δίχως περαιτέρω καθυστέρηση και η όλη διαδικασία να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τις φιλοδοξίες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, περαιτέρω στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι προσηλωμένη στο κράτος δικαίου και στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, θα συμβάλει στον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, η οποία έχει επιβραδύνει σημαντικά την δημοκρατική και οικονομική ανάπτυξη του κρατιδίου, καθώς και την διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας.

«Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα πολιτικά κόμματα να θέσουν πάνω από όλα τα συμφέροντα της “Μακεδονίας” και των πολιτών της, να έχουν εποικοδομητική συνεργασία και να εφαρμόσουν πλήρως όλες τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την συμφωνία του Πρζινο», υπογραμμίζεται, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της πΓΔΜ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του εκτελούντα χρέη εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr