Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αεροπλάνα βομβάρδισαν τους Κούρδους (SDF) στη Συρία – Οι Ρώσοι λένε “δεν το κάναμε εμείς”

Αεροπλάνα βομβάρδισαν τους Κούρδους (SDF) στη Συρία – Οι Ρώσοι λένε “δεν το κάναμε εμείς”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την Τρίτη το απόγευμα “κατά λάθος” μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ενώ πραγματοποιούσαν αποστολή έρευνας και καταστροφής τζιχαντιστικών στόχων.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τους Κούρδους κοντά στην κατεχόμενη από τους Τούρκους πόλη Αλ Μπαμπ, στην ευρύτερη περιοχή της Μανμπίτζ, προκαλώντας άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό απωλειών.

Την ανακοίνωση έκανε ο αντιστράτηγος Στέφεν Τάουνσεντ, αναφέροντας ότι συριακά και ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν χωριά “που πιστεύω ότι νόμιζαν ότι τα κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος, αλλά στο έδαφος βρίσκονταν οι Συροαραβικές δυνάμεις του Συνασπισμού”, είπε στους δημοσιογράφους μιλώντας σε βιντεοκλήση από τη Βαγδάτη.

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι δικά του αεροπλάνα ή συριακά βομβάρδισαν θέσεις των μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι μάλιστα είπαν ότι επικοινώνησαν μαζί τους οι Αμερικανοί εταίροι τους, που “εξέφρασαν την ανησυχία τους” επειδή ρωσικά και συριακά αεροπλάνα θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιήσει ένα μη θελημένο χτύπημα σε θέσεις μαχητών που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρισης, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι έσπευσαν να αποσαφηνίσουν ότι οι Αμερικανοί τούς έχουν παράσχει τις ακριβείς συντεταγμένες των θέσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), για να μην γίνει κάποιο λάθος και ότι οι Ρώσοι από την πλευρά τους τις έχουν λάβει υπόψιν τους.

“Ούτε ένα αεροπορικό χτύπημα στις περιοχές που προσδιόρισαν οι Αμερικανοί δεν πραγματοποιήθηκε από ρωσικές ή συριακές αεροπορικές δυνάμεις”, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι θα συνεχίσει την αποτελεσματική συνεργασία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω των καθιερωμένων καναλιών επικοινωνίας ώστε να πολεμήσουν αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Όταν χτυπήθηκαν οι κουρδικές δυνάμεις Αμερικανοί παρατηρητές απείχαν δύο μίλια από το σημείο και αμέσως ειδοποίησαν τους Ρώσους μέσω ειδικής γραμμής που έχουν δημιουργήσει για επείγοντα περιστατικά.

Ο Τάουνσεντ υποστήριξε ότι μετά την άμεση κλήση οι Ρώσοι σταμάτησαν να βομβαρδίζουν.

Εάν όμως οι Αμερικανοί έκαναν λάθος και δεν βομβάρδισαν “κατά λάθος” οι Ρώσοι τους Κούρδους, πράγμα που ισχυρίζονται οι Ρώσοι, τότε ποιος βομβάρδισε; Μήπως σήκωσε ο Ερντογάν αεροπλάνα πάνω από τη Συρία; Αλλά και οι Αμερικανοί παρατηρητές τόσο “άπειροι” είναι που δεν ξεχωρίζουν τα ρωσικά αεροσκάφη και μάλιστα από κοντινή απόσταση;

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι απλό επεισόδιο γιατί κάποιος βομβάρδισε. Το θέμα είναι ποιος;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr