Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελική έρευνα στο σπίτι του Φιγιόν για το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του

Εισαγγελική έρευνα στο σπίτι του Φιγιόν για το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν,

Ερευνα στο σπίτι του προεδρικού υποψηφίου του δεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος Φρανσουά Φιγιόν πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς το πρωι της Πέμπτης, συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Στο ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας αναφέρεται ότι μέλη της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς και των οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων (Oclciff) έκαναν έρευνα στο σπίτι του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας στις προσεχείς εκλογές.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε κατ’ εντολή των τριών δικαστικών λειτουργών που έχουν αναλάβει από τις 24 Φεβρουαρίου να διερευνήσουν την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φιγιόν, Πενελόπ.

Η οικονομική εισαγγελία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Την Τετάρτη ο προεδρικός υποψήφιος δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, παρόλο που ενημερώθηκε ότι θα κληθεί στις 15 Μαρτίου από τους δικαστές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του. Ο υποψήφιος υποστήριξε πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του αποτελεί «πολιτική δολοφονία».

Δικαστικές πηγές στη Γαλλία διέψευσαν το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο κρατήθηκε και ανακρίθηκε η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, Πενέλοπε για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται. Την είδηση για την κράτησή της μετέδωσε ο ρεπόρτερ του Mediapart Michel Delean μέσω Twitter.

Η γαλλική εφημερίδα Canard Enchaine που πρώτη έφερε στο φως το σκάνδαλο PenelopeGate, υποστηρίζει ότι, η σύζυγος του Φιγιόν δεν φαίνεται να έχει εργαστεί αν και έχει βάλει στην τσέπη της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Η ίδια εφημερίδα κατηγορεί την Πενέλοπε Φιγιόν ότι πληρώθηκε με το ποσό των 900.000 ευρώ για την βοήθεια που παρείχε στον σύζυγό της αλλά και σε φίλο του συζύγου της, χωρίς να εργαστεί ποτέ . Παρότι ο Φιγιόν εκείνη την περίοδο που κατηγορείται η σύζυγός του ήταν εκλεγμένος βουλευτής και βρισκόταν τακτικά στο Παρίσι, η Πενέλοπε πολύ σπάνια εμφανιζόταν στους πολιτικούς κύκλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Γαλλία: Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία η επιχείρηση «γοητείας» Μακρόν σε Σι Τζινπίνγκ

Σι Τζινπίνγκ: Σκοπεύει να «αναλάβει δράση» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr