Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν στη Συρία – Ρώσοι, Σύροι, Κούρδοι και Αμερικανοί τον έβαλαν στην άκρη

Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν στη Συρία – Ρώσοι, Σύροι, Κούρδοι και Αμερικανοί τον έβαλαν στην άκρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά γράμμα εξελίσσεται το σχέδιο “εγκλωβισμού” της τουρκικής εισβολής στη βορειοδυτική Συρία, όπως τα συμφώνησαν Ρώσοι, Σύροι, Κούρδοι και Αμερικανοί για να σταματήσουν την παραπέρα προέλαση του Ερντογάν στο έδαφος της Συρίας.

Οι Κούρδοι και Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αποσύρθηκαν από πολλά χωριά της βορειοδυτικής Συρίας, δυτικά της πόλης Μανμπίτζ, παραχωρώντας τις θέσεις τους στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, με βάση συμφωνία Κούρδων – Ρωσίας, ώστε να μπει ο συριακός στρατός ανάμεσα στους Τούρκους και τους Κούρδους και έτσι σταματήσουν την προέλαση της Τουρκίας και των ισλαμιστών μισθοφόρων της του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) προς τη Μανμπίτζ.

Την ίδια ώρα, πίσω από τις συρορωσικές θέσεις, έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα προς υποστήριξη των Κούρδων.

Ο έλεγχος «ορισμένων χωριών και θέσεων στη δυτική πλευρά της πόλης Αλ Αρέιμα παραδόθηκε στη συνοριοφυλακή της κυβέρνησης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέρφαν Ντάρουις, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης Μανμπίζ, η οποία ελέγχεται από τις SDF.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο ώστε «να περιοριστεί η τουρκική επέκταση και να αποφευχθεί η αιματοχυσία», πρόσθεσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του ότι η συριακή σημαία υψώθηκε την Δευτέρα σε πολλά χωριά της περιοχής.

Σύμφωνα όμως με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, «τα μέλη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίζ απλώς φόρεσαν τη στολή του στρατού του καθεστώτος και ύψωσαν τη συριακή σημαία για να αποφύγουν συγκρούσεις με τους Τούρκους».

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, να σημειώσουμε εδώ, και το υποτιθέμενο Συριακό του Παρατηρητήριο, είναι γνωστό “πρακτορείο” φιλοϊσλαμιστικών θέσεων και το επικαλούμαστε ως πηγή δίχως να υιοθετούμε την προπαγάνδα του.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίζ, δηλαδή η φρουρά των SDF που υπερασπίζεται τη Μανμπίτζ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία για να αναπτυχθούν κυβερνητικά στρατεύματα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των SDF και των ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας, οι οποίοι στηρίζονται από τον τουρκικό στρατό.

Στις 24 Αυγούστου 2016 η Άγκυρα εισέβαλε στη Συρία με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», με στόχο τόσο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όσο και τις κουρδικές δυνάμεις της βόρειας Συρίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, οι τουρκικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα την πόλη Αλ Μπαμπ, που τους παραδόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος ύστερα από πολιορκία τριών μηνών.

Η Αλ Αρέιμα βρίσκεται ανάμεσα στην Αλ Μπαμπ και τη Μανμπίζ που ελέγχεται από τις SDF.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο επόμενος στόχος της επιχείρησης θα είναι η Μανμπίζ.

Την Δευτέρα οι ΗΠΑ γνωστοποίησαν ότι ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στη Μανμπίζ, για να εμποδίσουν τις αντίπαλες πλευρές να συγκρουστούν μεταξύ τους, αντί να μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε αναλυτικά πώς ο Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί στη Συρία εδώ: Σαν ποντικός στη φάκα πιάστηκε ο Ερντογάν στη Συρία – ΗΠΑ και Ρωσία του είπαν «έως εδώ» (χάρτες)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr