ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επικίνδυνη τροπή στη Μέση Ανατολή αφού επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet ότι η Τουρκία διέκοψε τη ροή των νερών του ποταμού Ευφράτη προς την Συρία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα του νερού στο φράγμα Τισχρίν.
Η μείωση της ποσότητας του νερού έχει ως συνέπεια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και κυρίως στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Κόμπανι και Μανμπίτζ.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar News, η Τουρκία σταμάτησε τη ροή των νερών του Ευφράτη προς τη Συρία στις 23 Φεβρουαρίου 2017 με αποτέλεσμα το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του φράγματος Τισχρίν, που παράγει ρεύμα για τη βόρεια Συρία, να μην μπορεί να λειτουργήσει.
Κούρδοι αξιωματούχοι από τη βόρεια Συρία καταγγέλλουν ότι κλείνοντας η Τουρκία τα νερά του Ευφράτη παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κόβει τη ροή νερού προς τη Συρία. Το είχε κάνει ξανά τον Μάιο του 2014 με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού στην τεχνητή λίμνη Άσαντ να πέσει τότε 7 ολόκληρα μέτρα.
Κλείνοντας τα νερά του Ευφράτη η Τουρκία δεν προκαλεί πρόβλημα μόνο στην εμπόλεμη Συρία αλλά και στο επίσης εμπόλεμο Ιράκ.























































