Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζει τους τσαμπουκάδες ο Τσαβούσογλου: Να αποφασίσει η Γερμανία αν είναι φίλη μας

Συνεχίζει τους τσαμπουκάδες ο Τσαβούσογλου: Να αποφασίσει η Γερμανία αν είναι φίλη μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα “αντιισλαμικά αισθήματα” και την “εχθρική στάση” που εκδηλώνονται στη Γερμανία κατά της Τουρκίας επέκρινε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καλώντας το Βερολίνο να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι «φίλη ή όχι».

«Η Γερμανία οφείλει να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι φίλη ή όχι. Η Γερμανία δεν πρέπει να μεροληπτήσει στη δημοψηφισματική διαδικασία στην Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, αποδίδοντας στον Βερολίνο την ευθύνη για τις εντάσεις γύρω από τη ματαίωση συγκεντρώσεων στη Γερμανία υπέρ του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Στη Γερμανία βλέπουμε ότι πολλοί πολιτικοί και ο Τύπος ως σύνολο και συνολικά οι αρχές είναι πολύ, πολύ αρνητικοί και πολύ σκληροί και πολύ κατά της Τουρκίας και βλέπουμε ακόμη και ισλαμοφοβικά αισθήματα. Αυτό είναι που θεωρούμε απαράδεκτο, μια πολύ επικίνδυνη τάση», δήλωσε ο Τσαβούσογλου καλώντας επίσης τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τη «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας.

Επιπλέον , ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως είπε στον Γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι η Τουρκία είναι «πολύ αναστατωμένη» από τη ματαίωση εκδηλώσεων στη Γερμανία στις οποίες επρόκειτο να εκφωνήσουν ομιλίες Τούρκοι υπουργοί και ότι αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία θέλει να συνεχίσει ως φίλη με τη Γερμανία, αλλά η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει και η Τουρκία θα προχωρήσει αναλόγως σε βήματα.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανκοίνωσε πως ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα επισκεφθεί «το συντομότερο δυνατόν» την Τουρκία στο πλαίσιο προσπαθειών για την επίλυση της τρέχουσας γερμανο-τουρκικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr