Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμονή Ερντογάν να μιλήσει στη Γερμανία – Θέλει να σπάσει τον “τσαμπουκά” στο Βερολίνο

Επιμονή Ερντογάν να μιλήσει στη Γερμανία – Θέλει να σπάσει τον “τσαμπουκά” στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για ανατολίτικο παζάρι που αφορά την επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία σε συγκέντρωση υπέρ του “ναι” στο τουρκικό δημοψήφισμα, γράφει ο Στρατής Αγγελής στην “Αυγή”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γίνονται συζητήσεις για έναν χώρο όπου ο Ερντογάν θα απευθύνει ομιλία προς την τουρκική κοινότητα με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Ο υπουργός δεν είπε σε ποια πόλη θα γίνει η συγκέντρωση.

Η εμμονή του Τούρκου προέδρου, πέρα από θέμα γοήτρου, ίσως αποτελεί ένδειξη αδυναμίας της προεκλογικής εκστρατείας μέσα στην Τουρκία και της ανάγκης τού κυβερνώντος κόμματος να συσπειρώσει τους οπαδούς του με την αναγόρευση της επίσκεψης Ερντογάν στη Γερμανία σε ένα ζήτημα εθνικής σημασίας, που ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του, γράφει ο Στρατής Αγγελής στην “Αυγή”.

Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε να σπάσει η απομόνωση του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Die Welt», Ντενίζ Γιουτζέλ, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές κατηγορούμενος για τρομοκρατική προπαγάνδα.

«Φυσικά, είναι επιτακτική ανάγκη για εμάς να αποκτήσουμε επαφή μέσω του προξενείου μας με τον κ. Γιουτζέλ και να του μιλήσουμε αυτοπροσώπως» τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική αντικατασκοπεία (BfV) διαπιστώνει σημαντική αύξηση των τουρκικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στη χώρα σε συνδυασμό με τις διαιρέσεις που έχει προκαλέσει το δημοψήφισμα του Απριλίου στους κόλπους της τουρκικής κοινότητας.

Ο επικεφαλής της BfV Χανς Γκέοργκ Μάασεν εξέφρασε επίσης ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε εθνικιστές ακροδεξιούς Τούρκους και σε υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σημειώνεται ότι οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα για ενδεχόμενη διενέργεια κατασκοπείας από ιεροκήρυκες που στέλνονται στη Γερμανία από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr