Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα “μέλι-γάλα” μεταξύ Πούτιν – Ερντογάν: “Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαθίστανται”

Όλα “μέλι-γάλα” μεταξύ Πούτιν – Ερντογάν: “Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαθίστανται”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η Μόσχα είναι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαθίστανται με ταχείς ρυθμούς”, δήλωσε ο Bλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού υπενθύμισε ότι από το 2014, όταν συνεδρίασε το Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής, μέχρι σήμερα έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά γεγονότα, επεσήμανε ότι «το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ρωσοτουρκικές σχέσεις να περάσουν σε επίπεδο αντάξιο των χωρών μας».

Αναφερόμενος στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ο Πούτιν αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν με πρωτοβουλία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Μπιναλί Γιλντιρίμ αντίστοιχα, «ώστε να αποκατασταθεί πλήρως σε όλους τους τομείς η συνεργασία», ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και η υλοποίηση μεγάλων έργων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και συγκεκριμένα των δύο υπουργείων Άμυνας στη Συρία, λέγοντας ότι υπάρχει «αποτελεσματικός διάλογος που βασίζεται στην εμπιστοσύνη».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει ότι «οι δύο ηγέτες, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους, θα δώσουν τεράστια σημασία στα ζητήματα που σχετίζονται με την Συρία, με την ασφάλεια και με την πορεία των ερευνών που σχετίζονται με την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα».

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης, ότι στο πλαίσιο του συριακού ζητήματος θα συζητηθεί το ζήτημα «της πολιτικής διευθέτησης και της στρατιωτικής συνεργασίας».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα αυτό, ο Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά ότι «Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας και πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι Ρώσοι στρατιωτικοί συνεχίζουν το έργο τους που αφορά στην υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων και αυτό απαιτεί μια πολύ στενή συνεργασία και συντονισμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr