Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαπέν: Η Γαλλία θα ενωθεί για να απομονώσει την ακροδεξιά Λεπέν

Σαπέν: Η Γαλλία θα ενωθεί για να απομονώσει την ακροδεξιά Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί οι γαλλικές προεδρικές εκλογές να θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα του 2017, αλλά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας, Μισέλ Σαπέν, είναι βέβαιος ότι η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δεν θα αναδειχθεί νικήτρια.

«Δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας -αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν γνωρίζω, αλλά ξέρω ότι δεν θα είναι η κυρία Λεπέν και ξέρω ότι θα είναι κάποιος Ευρωπαίος και κάποιος που είναι υπέρ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των αξιωματούχων της G20, ο Γάλλος πολιτικός τόνισε πως η χώρα του και η εκλογική της μάχη είναι ένας από τους τρεις πολιτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. Οι άλλοι δύο είναι η Ολλανδία -κάτι που ο υπουργός παραδέχθηκε πως έλαβε τέλος- και η Γερμανία.

¨Σε αγώνα ενάντια στα ακραία δεξιά κινήματα, υπάρχουν μεγάλες πλειοψηφίες στις χώρες μας που θα πουν ‘’όχι””

«(Σε ότι αφορά στην Ολλανδία) το ρίσκο το έχουμε ξεπεράσει: είδαμε πως όταν πρόκειται για αγώνα όχι κατά του λαϊκισμού, αλλά για αγώνα ενάντια στα ακραία δεξιά κινήματα, τότε υπάρχουν μεγάλες πλειοψηφίες στις χώρες μας που θα πουν ‘’όχι’’ και θα περιθωριοποιήσουν αυτά τα κινήματα. Είμαι πεπεισμένος πως αυτό είναι που θα συμβεί και στη Γαλλία», πρόσθεσε.

Παρότι κάποιοι αναλυτές προειδοποιούν για νίκη -αν και με μικρή διαφορά- της Μαρίν Λεπέν και μερικοί από αυτούς επισημαίνουν πως το ολλανδικό αποτέλεσμα δεν είναι ενδεικτικό για την περίπτωση της Γαλλίας, ο Μισέλ Σαπέν τόνισε πως πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι της γαλλικής αριστεράς, δεξιάς και του κέντρου, θα ενωθούν για να «απομονώσουν την κ. Λεπέν» και για να διαβεβαιώσουν τον κόσμο επάνω στο τι αντιπροσωπεύει η Γαλλία και οι αρχές της.

«Πιστεύω οποιοσδήποτε μπορεί να δει πως οι βαθιά δημοκρατικές χώρες μας, ακόμη κι αν πλήττονται από υψηλό αριθμό ψηφοφόρων που στρέφεται στα ακραία δεξιά κινήματα, γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν. Η Γαλλία θα ξέρει πώς να αντιδράσει», τόνισε ο υπουργός.

«Χρειάζεται να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η άκρα δεξιά, ο ακραίος δεξιός εθνικισμός, ο εξτρεμισμός, περιλαμβανομένου και του ξενοφοβικού εξτρεμισμού, δεν ταυτίζεται με τη Γαλλία και θα πρέπει να ενωθούμε όλοι για να τους απομονώσουμε», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr