Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Ακούμε τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη

Προκαλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Ακούμε τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άγκυρα προβαίνει στις παραπομπές στον «φασισμό», επειδή είναι ανήσυχη για το μέλλον των ευρωπαίων φίλων της και ελπίζει ότι εκείνοι θα θυμηθούν την αιματηρή τους ιστορία και δεν θα πέσουν στην παγίδα του ναζισμού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, η οποία μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ο Κουρτουλμούς τόνισε πως η στάση των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην Τουρκία είναι αντιδημοκρατική και στρέφεται ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Είναι δικαίωμα του τουρκικού έθνους να αποφασίσει για το πολίτευμά του”

Ο Κουρτουλμούς μίλησε μετά από συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ενόψει του δημοψηφίσματος, εξαπολύοντας επίθεση και εναντίον των γερμανικών εφημερίδων. «Είναι δικαίωμα του τουρκικού έθνους να αποφασίσει για το πολίτευμά του» και όχι άλλων κρατών. «Ακούμε τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος την Κυριακή στην Γερμανίδα καγκελάριο, δήλωσε ότι: «Προσέφυγες τη συγκεκριμένη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», αντιδρώντας στην απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις, ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να λάβουν μέτρα ενάντια στον ρατσισμό.

Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας (BND), Μπρούνο Καλ, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι η Άγκυρα δεν έχει καταφέρει να πείσει την BND ότι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ισλαμιστής ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν βρισκόταν πράγματι πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου.

Τέλος υποστήριξε ότι είναι προσβλητικό οι γερμανικές εφημερίδες να κυκλοφορούν με τόσα πολλά πρωτοσέλιδα που αφορούν την Τουρκία, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr