Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Credit Suisse: Η πρώτη μεγάλη ελβετική τράπεζα που παραδέχθηκε ενοχή για φοροδιαφυγή πλουσίων πελατών

Credit Suisse: Η πρώτη μεγάλη ελβετική τράπεζα που παραδέχθηκε ενοχή για φοροδιαφυγή πλουσίων πελατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse παραδέχθηκε την ενοχή της για συνδρομή σε φοροδιαφυγή πλουσίων Αμερικανών πελατών της, συμφωνώντας να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αρχές.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ, πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παραδέχεται την ενοχή του ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης εδώ και δύο δεκαετίες, καθώς και για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε τράπεζα για φορολογική υπόθεση. Η επίσης ελβετική UBS είχε συμφωνήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 780 εκατ. δολαρίων για ανάλογη υπόθεση το 2009, χωρίς να αποδεχθεί όμως την ενοχή της.

Η Credit Suisse «βοήθησε ενεργητικά τους πελάτες της να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εισοδήματα σε λογαριασμούς σε παράνομες και μη δηλωμένες τράπεζες», δήλωσε ο κ. Χόλντερ.

Ωστόσο, η τράπεζα θα μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, καθώς έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ούτως ώστε να εμποδιστούν στο εξής εύποροι Αμερικανοί να αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αποκαλύψει κανένα όνομα πελάτη της στις αμερικανικές αρχές.

«Λυπούμαστε πολύ για τις παραλείψεις στο πλαίσιο παρελθουσών αμερικανικών διασυνοριακών υποθέσεων, που οδήγησαν στον σημερινό διακανονισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Μπρέιντι Ντάγκαν. «Η πλήρης διευθέτηση αυτής της υπόθεσης αποτελεί σημαντικό βήμα για εμάς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η τράπεζα δεν έχει διαπιστώσει καμία σημαντική επίπτωση στις δραστηριότητές της.

Η Credit Suisse περιλαμβάνεται στις 14 τράπεζες, με έδρα την Ελβετία, κατά των οποίων διεξάγεται έρευνα για φοροδιαφυγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr