Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν αποσύρονται οι Τούρκοι από τη βορειοδυτική Συρία – Αν και την “πάτησαν” αναζητούν ρόλο

Δεν αποσύρονται οι Τούρκοι από τη βορειοδυτική Συρία – Αν και την “πάτησαν” αναζητούν ρόλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, παρά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” που εξαπέλυσαν πριν έξι μήνες.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο τουρκικός στρατός, οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ώστε να αποτραπεί η δημιουργία οποιουδήποτε «ανεπιθύμητου σχηματισμού» στην Συρία, εννοώντας προφανώς την κουρδική ομόσπονδη επικράτεια στη βόρεια Συρία.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε επίσης την Παρασκευή μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει αδιάφορη απέναντι σε κινδύνους που σχετίζονται με την τουρκική εθνική ασφάλεια στο έδαφος της Συρίας.

«Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις για να προστατέψουμε την εθνική μας ασφάλεια, να αποτρέψουμε τη δημιουργία οποιουδήποτε ανεπιθύμητου σχηματισμού, να επιτρέψουμε στους εκτοπισμένους Σύρους αδερφούς να επιστρέψουν στη χώρα τους και να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε την Τετάρτη την “επιτυχή” ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου η Άγκυρα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και ενάντια της προέλασης των κουρδικών δυνάμεων.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τουρκικό βατερλό, αφού οι Τούρκοι έχουν εγκλωβιστεί σε μια στενή λωρίδα γης και δεν έχουν προς τα που να κινηθούν.

Δυτικά στο καντόνι της Εφρίν είναι οι Κούρδοι μαζί με τους Ρώσους, νότια οι Σύροι μαζί με τους Ρώσους και ανατολικά στην περιοχή της Μανμπίτζ οι Κούρδοι μαζί με τους Αμερικανούς.

Ο Καλίν τόνισε ότι η Άγκυρα έχει παρουσιάσει στην αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στρατιωτικό σχέδιο επιχείρησης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στην Συρία, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη συγκεκριμένη απάντηση.

Γύρω από τη Ράκα σφίγγει ο κλοιός της επιχείρισης “Οργή του Ευφράτη” που διεξάγουν στο έδαφος οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι αν και την “πάτησαν” άσχημα με την εισβολή τους στη Συρία, υποκρίνονται ότι “νικάνε”. Ο ισχυρισμός αυτός τούς γελοιοποιεί ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ακολουθεί ο πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr