Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αντεπίθεση ο Σουλτς – Τι απαντά στη Μέρκελ

Στην αντεπίθεση ο Σουλτς – Τι απαντά στη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων (απλών) πολιτών πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των καθηγητών πανεπιστημίων και των μάναντζερ», ήταν η απάντηση του Μάρτιν Σουλτς στις «υποκριτικές υποσχέσεις» για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη που έδωσε η καγκελάριος Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σε ομιλία της ενόψει των τοπικών εκλογών σε έξι εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) πήγε χθες Kυριακή στο ‘Εσσεν, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μαζί με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του, Χανελόρε Κραφτ.

Μπροστά σε 1.400 ενθουσιώδεις συντρόφους τους οι δύο κορυφαίοι σοσιαλδημοκράτες υποσχέθηκαν διπλή νίκη: στις 14 Μαΐου στην Β. Ρηνανία Βεστφαλία και στις 24 Σεπτεμβρίου σε εθνικό επίπεδο.

Ο Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών του εν λόγω κρατιδίου -με πληθυσμό 13 εκατ. κατοίκους είναι το μεγαλύτερο της Γερμανίας- και το αποτέλεσμά τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ομοσπονδιακές εκλογές, αφού οι ψηφοφόροι του αποτελούν το 1/5 των ψηφοφόρων της χώρας. «Εάν το SPD, η Χανελόρε Κραφτ, κερδίσει τις εκλογές στη Β. Ρηνανία – Βεστφαλία αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε η ισχυρότερη δύναμη στη Γερμανία και εγώ θα γίνω καγκελάριος» είπε επευφημούμενος.

Η πρωθυπουργός Χανελόρε Κραφτ, η οποία προηγείται σαφώς στις δημοσκοπήσεις περιέγραψε τα κύρια σημεία της πολιτικής της για την επόμενη περίοδο και επέκρινε δριμύτατα τον ανθυποψήφιό της, τον χριστιανοδημοκράτη Αρμιν Λάσετ, για ασυνέπεια σε βασικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μια τέτοια παραπαίουσα ομάδα δεν επιτρέπεται να κυβερνήσει το κρατίδιο».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κράφτ είναι επικεφαλής του κοκκινου-πράσινου συνασπισμού, ο οποίος κυβερνά τη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία εδώ και 7 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr