Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην Βρετανός υπουργός απείλησε την Ισπανία με πόλεμο για το Γιβραλτάρ

Πρώην Βρετανός υπουργός απείλησε την Ισπανία με πόλεμο για το Γιβραλτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να ηρεμήσει και να ρίξει τους τόνους σχετικά με το Γιβραλτάρ, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Ντάστις.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του για δηλώσεις Βρετανού πρώην υπουργού ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι θα ήταν έτοιμη να καταφύγει ακόμη και σε πόλεμο για να υπερασπιστεί τη βρετανική κτήση που βρίσκεται στο νοτιότερο ευρωπαϊκό σημείο του ισπανικού εδάφους.

«Η ισπανική κυβέρνηση είναι ελαφρώς έκπληκτη από τον τόνο σχολίων που προέρχονται από τη Μ. Βρετανία, χώρα γνωστή για την ψυχραιμία της», δήλωσε ο κ. Ντάστις, μιλώντας από τη Μαδρίτη.

Ο πρώην ηγέτης του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος Μάικλ Χάουαρντ είχε συγκρίνει την διαμάχη Μ. Βρετανίας – Ισπανίας για το Γιβραλτάρ με την αντίστοιχη Μ. Βρετανίας – Αργεντινής για τις Νήσους Φόκλαντ, ενώ είχε δηλώσει ότι και στην πρώτη περίπτωση η χώρα του θα ήταν έτοιμη να λάβει επιθετικά μέτρα.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς είχε προβεί νωρίτερα σε δηλώσεις συνιστώντας ηρεμία και επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι ήδη δύσκολες και δεν χρειάζεται να γίνουν ακόμη πιο περίπλοκες.

«Ας ηρεμήσουμε και ας συνεχίσουμε, ας μην χρησιμοποιούμε σκληρή γλώσσα, θα έλεγα. Ας διαπραγματευτούμε, νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό», είχε δηλώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν – Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr