Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντόνιο Κόστα: Η συνεργασία σοσιαλιστών και αριστεράς στην Πορτογαλία βελτίωσε τη δημοκρατία

Αντόνιο Κόστα: Η συνεργασία σοσιαλιστών και αριστεράς στην Πορτογαλία βελτίωσε τη δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα εξήρε την κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών, που διαθέτει τη στήριξη των κομμάτων της πορτογαλικής Αριστεράς (Μπλόκ της Αριστεράς, Πορτογαλικό ΚΚ, Οικολογικό Κόμμα “Οι Πράσινοι”) στη Βουλή και έκρινε ότι θα ήταν χρήσιμο να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία και πέραν των εκλογών του 2019, ακόμη κι αν το κόμμα του εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Συνέλευση της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Renascenca, ο κ. Κόστα απέκλεισε το ενδεχόμενο καταφυγής στις κάλπες παρά την άνοδο του ποσοστού του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις και έκρινε ότι η συμμαχία «είναι μια καλή λύση, με ή χωρίς απόλυτη πλειοψηφία» για το κόμμα του.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ποσοστό υποστήριξης προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ. Κόστα να έχει αυξηθεί στο 42%, 10 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από εκείνο που κατέγραψε στις εκλογές του 2015 και κοντά σε ένα επίπεδο που θα του έδινε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή εάν στήνονταν κάλπες στη χώρα σήμερα.

«Νομίζω πως δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα. Αντιθέτως, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα κι όλοι θα πρέπει να εργαστούμε μαζί για να ολοκληρώσουμε τη θητεία του κοινοβουλίου με ομαλότητα και με ηρεμία», δήλωσε ο κ. Κόστα.

«Εάν γίνουν εκλογές μετά το τέλος της θητείας αυτής της Βουλής, κι εάν το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Μπλοκ της Αριστεράς και οι Πράσινοι θέλουν να ανανεώσουμε τη συμφωνία, αυτό θα ήταν χρήσιμο. Αυτή η αλλαγή έχει βελτιώσει την ποιότητα της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Κόστα υπενθύμισε ότι τα τέσσερα κόμματα έχουν ακόμη μεγάλες διαφορές, πράγμα που εμποδίζει τη συγκρότηση μιας συμμαχίας προεκλογικά, ενώ πρόσθεσε ότι βλέπει λιγοστές πιθανότητες η Αριστερά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

«Είμαστε μια χαρά έτσι. Δεν αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει», είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας από Παρίσι: «Απέναντι στην προσπάθεια των δυνάμεων της Ακροδεξιάς να επιβάλλουν την ηγεμονία τους»

Μπαλωμένος: Το ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρώνεται και στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας

Ισπανία-εκλογές: Διαψεύδονται οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων για άνετη επικράτηση της δεξιάς

Τώρα ήρθε η ώρα για ένα γνήσιο λαϊκό πατριωτικό σοσιαλιστικό κόμμα

Γερμανός βουλευτής του Die Linke: Ο Τσίπρας δούλεψε σκληρά αλλά η Ευρώπη τον αγνόησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr