Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικά πολεμικά πλοία πλησίασαν τις ακτές της Συρίας – Φόβοι για χτύπημα

Αμερικανικά πολεμικά πλοία πλησίασαν τις ακτές της Συρίας – Φόβοι για χτύπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το απόγευμα της Πέμπτης δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα συσκεφθεί με τους στρατιωτικούς συμβούλους του την Παρασκευή στη Φλόριντα για να εξεταστεί ποια θα είναι η αμερικανική απάντηση μετά τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή Μέσα τα πλοία USS Ross και USS Porter, που φέρουν πυραύλους, πλησίασαν τις ακτές της Συρίας, κίνηση που ερμηνεύεται ως δραστική κλιμάκωση.

Υπάρχει μάλιστα έντονη ανησυχία ότι οι Αμερικανοί θα χτυπήσουν με τους πυραύλους τους θέσεις του συριακού στρατού.

«Αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι φρικτό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της επίθεσης με χημικά στην Συρία.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στον Σύρο ομόλογό του, μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους την Πέμπτη.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε μέλη του Κογκρέσου πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει στρατιωτική δράση στη Συρία, σε απάντηση για την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε την Τρίτη στο Χαν Σεϊχούν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε νωρίτερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε δεκάδες αμάχους και κάλεσε την Ρωσία να επανεξετάσει την στήριξη της στο καθεστώς της Δαμασκού.

«Είναι πολύ σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά την διαρκή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς του Άσαντ», δήλωσε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην Φλόριντα για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, και οι πληροφορίες που διαθέτουμε στηρίζουν ότι η Συρία, το συριακό καθεστώς υπό την ηγεσία του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Άσαντ στην Συρία στο μέλλον.

Σύμφωνα παράλληλα με έναν ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με την επίθεση με χημικά στην Συρία, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.

«Επιδιώξαμε να λάβουμε την ρωσική ανάλυση και ανάγνωση σχετικά με το τι πιστεύουν ότι συνέβη», στην επίθεση με χημικά ανέφερε ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

*Στη φωτογραφία το USS Ross στον Κόλπο της Σούδας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr