Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε δύο “αξιωματικούς” του FSA επειδή αρνήθηκαν να υψώσουν την τουρκική σημαία

Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε δύο “αξιωματικούς” του FSA επειδή αρνήθηκαν να υψώσουν την τουρκική σημαία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε το Σάββατο δύο οπλαρχηγούς του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), στην κατεχόμενη από την Τουρκία παραμεθόρια πόλη Αζάζ της βορειοδυτικής Συρίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, επειδή αρνήθηκαν να υψώσουν την τουρκική σημαία.

Ο “στρατηγός” Σάμπρι Αλ Αγουάντ και ο “συνταγματάρχης” Αμπντουλάχ Ζένο συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό επειδή αρνήθηκαν να υψώσουν την τουρκική σημαία στο στρατόπεδό τους.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται επίσης από τον τουρκικό στρατό ότι αρνήθηκαν να προωθήσουν στην ιεραρχία της μονάδας τους φιλότουρκους.

Εκείνοι απαντούν ότι δεν το έπραξαν επειδή οι φιλότουρκοι δεν διαθέτουν καμία πολεμική εμπειρία.

Οι δύο “αξιωματικοί” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) μεταφέρθηκαν στην Τουρκία για ανάκριση και στη συνέχεια τους γύρισαν στην Αζάζ όπου και τους φυλάκισαν.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία ως δύναμη κατοχής και όχι ως “ειρηνευτική” δύναμη που μάχεται την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζεται το καθεστώς της Άγκυρας.

Επίσης, οι Τούρκοι συμπεριφέρονται στις μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που έχουν υπό τις εντολές τους ως “προέκταση” του στρατού τους, ή μάλλον ως “τάγματα ασφαλείας” των δυνάμεων κατοχής, που οφείλουν υπακοή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην κυβέρνηση της Άγκυρας.

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, η οργάνωση Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια (Μέτωπο του Λεβάντε), απελευθέρωσε τελικά τους δύο κρατούμενους “αξιωματικούς”, οι οποίοι είναι λιποτάκτες του συριακού στρατού (από εκεί έχουν τους στρατιωτικούς βαθμούς) και διοικούν μονάδες του FSA.

Οι δύο άντρες είχαν κατηγορηθεί παράλληλα και για “διαφθορά”, αλλά η αντίδραση ακτιβιστών και δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδήγησε στην απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr