Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεξ Τίλερσον: “Ειρηνευτικές συνομιλίες με Άσαντ” – Νίκι Χάιλι: “Να φύγει ο Άσαντ” – Ξέρουν τι θέλουν;

Ρεξ Τίλερσον: “Ειρηνευτικές συνομιλίες με Άσαντ” – Νίκι Χάιλι: “Να φύγει ο Άσαντ” – Ξέρουν τι θέλουν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια καραμπινάτη ασυμφωνία χαρακτηρίζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική σε σχέση με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και δίχως να γνωρίζουμε που οφείλεται, καλό είναι να αποφασίσουν επιτέλους στην Ουάσιγκτον τι θέλουν.

Ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Συρία απαιτούν και τη συμμετοχή του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και των συμμάχων του, ακολούθησε δήλωση της πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάιλι, η οποία είπε ότι θεωρεί την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ.

Η ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο τερματισμός της επιρροής του Ιράν στη Συρία και η αποπομπή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι προτεραιότητες για την Ουάσινγκτον, δήλωσε η Χάιλι σε συνέντευξή της στην εκπομπή “State of the Union” του CNN.

“Δεν βλέπουμε μια ειρηνική Συρία με τον Άσαντ εκεί”, τόνισε.

Τα σχόλια αυτά δείχνουν μια απόκλιση από αυτά που είχε πει η Χέιλι προτού οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήξουν συριακή αεροπορική βάση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ την Παρασκευή σε αντίποινα, όπως είπαν, για την επίθεση με χημικά όπλα των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον αμάχων στη Συρία.

Στις 30 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν δεκάδες άμαχοι της Συρίας υποκύψουν στα τραύματά τους από χημικά όπλα, η Χάλεϊ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους “προτεραιότητά μας δεν είναι πλέον να στεκόμαστε εκεί και να επικεντρωνόμαστε στην αποπομπή του Άσαντ”.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την πυραυλική επίθεση μόλις είδε στην τηλεόραση εικόνες με νήπια να υποφέρουν από τραύματα που προκλήθηκαν από χημικά όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον φάνηκε να υιοθετεί μια πιο ήπια θέση όσον αφορά τον Άσαντ, λέγοντας ότι η πρώτη προτεραιότητα της Ουάσινγκτον είναι η ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Μόλις η απειλή του Ισλαμικού Κράτους περιοριστεί ή εξαλειφθεί, “νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή μας αμέσως στη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία”, δήλωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS.

Ο Τίλερσον είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι θα βοηθήσουν τις πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία οικοδόμησης μιας πολιτικής λύσης.

“Αν μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στις ζώνες σταθεροποίησης στη Συρία, τότε πιστεύω πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε τις προϋποθέσεις για να αρχίσει μια χρήσιμη πολιτική διαδικασία”, υπογράμμισε.

Ας συνεννοηθούν τι θέλουν γιατί ο ελληνικός λαός έχει ένα σοφό ρητό: “Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει”.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι και η Washington Post “μπερδεύτηκε”: Tillerson, Haley issue differing statements on future of Assad in Syria

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr