Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ στη Γερμανία: Έρευνα για 275 νεοναζί στελέχη στον στρατό

ΣΟΚ στη Γερμανία: Έρευνα για 275 νεοναζί στελέχη στον στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα για 275 στελέχη των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων που φέρονται να είναι νεοναζί ή έχουν σχέσεις με την άκρα δεξιά, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού που ακούστηκε να λέει «Χάιλ Χίτλερ», διεξάγει η υπηρεσία πληροφοριών του γερμανικού στρατού, σύμφωνα με επιστολή του υπουργείου Αμύνης προς την Μπούντεσταγκ (την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας), την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με την 15σέλιδη επιστολή του υπουργείου, στην οποία δίνονται λεπτομέρειες για στελέχη του στρατού που έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή εκστόμισαν προσβλητικά, ρατσιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων τους που είναι γόνοι μεταναστών, τουλάχιστον 143 από τις υποθέσεις αυτές αναφέρθηκαν πέρσι και άλλες 53 φέτος.

Η επίδειξη των ναζιστικών συμβόλων και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί απαγορεύονται διά νόμου στη Γερμανία.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι επιδείχθηκε υπερβολική χαλαρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων από τα πιο σοβαρά κρούσματα. Ένα από αυτά είναι η υπόθεση ενός στρατιώτη που ακούστηκε να λέει επανειλημμένα «Χάιλ Χίτλερ», «Χάιλ στον ηγέτη μας» και «Ζιγκ Χάιλ, σύντροφοι».

Η υπόθεση αυτή «διαβιβάστηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα και στην (πολιτική) εισαγγελία», αλλά δεν δόθηκε εντολή να αποταχθεί το πρόσωπο αυτό ούτε του απαγορεύθηκε να υπηρετεί στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την επιστολή.

Σε μια άλλη υπόθεση, ένας στρατιώτης φέρεται να χρησιμοποίησε μια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η οποία συνδέεται με το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) και να ανήρτησε ρατσιστικές απόψεις, όπως η απαίτηση να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε «ξένους».

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε τον Ιανουάριο πως το NPD έχει υπόδειγμα τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ, αλλά τάχθηκε εναντίον του να τεθεί εκτός νόμου διότι δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στον δεύτερο στρατιώτη επιβλήθηκε μόνο «πειθαρχική» τιμωρία.

Σε μια τρίτη υπόθεση, επετράπη σε έναν στρατιώτη να κρατήσει τον ατομικό του οπλισμό και του επιβλήθηκε μόνο μια πειθαρχική ποινή διότι έκανε τον ναζιστικό χαιρετισμό ενώ βρισκόταν στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr