Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για “έγκλημα πολέμου” κατηγορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Μπασάρ Αλ Άσαντ

Για “έγκλημα πολέμου” κατηγορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η χημική επίθεση στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που αποδίδεται στον στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι «έγκλημα πολέμου», εκτίμησε η αμερικανική διπλωματία καταγγέλλοντας το περιεχόμενο της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Σύρος πρόεδρος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δυστυχώς είναι συνηθισμένο για τον Άσαντ. Προσπαθεί να διαδώσει ψευδείς πληροφορίες, να σπείρει τη σύγχυση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες του Άσαντ, σύμφωνα με τις οποίες η χημική επίθεση της 4ης Απριλίου στη Χαν Σεϊχούν «είναι κατασκευασμένη 100%» από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.

«Ειλικρινά, είναι μια τακτική που έχουμε δει στο παρελθόν και από την Ρωσία», πρόσθεσε ο Τόνερ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχουν λίγες αμφιβολίες για το γεγονός ότι οι τελευταίες επιθέσεις και η επίθεση με χημικά όπλα (στην επαρχία) Ιντλίμπ εξαπολύθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση, από το συριακό καθεστώς».

«Δεν είναι απλώς παραβίαση των κανόνων του πολέμου, αλλά, πιστεύουμε, έγκλημα πολέμου», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε ότι αποτελεί συνηθισμένη τακτική του Πενταγώνου να δικαιολογεί την αμερικανική επιθετικότητα με «ψεύτικα στοιχεία», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του στρατηγός Ίγκορ Κονασένκοφ, αναφερόμενος στην ίδια επίθεση.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ειδικοί του αμερικανικού στρατού και των υπηρεσιών Πληροφοριών είχαν υποκλέψει μια επικοινωνία μεταξύ του συριακού στρατού και της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα χημικά, στην οποία είχαν συζητηθεί οι προετοιμασίες για την επίθεση.

Το CNN πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε ενημερωθεί για την επίθεση προτού αυτή εξαπολυθεί εξαιτίας του όγκου των επικοινωνιών που υποκλέπτει.

«Βάσει μιας καθιερωμένης παράδοσης, κάθε παραβίαση των διεθνών κανόνων, και κυρίως η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον κυρίαρχων κρατών, καλύπτεται από το Πεντάγωνο με την παρουσία κάποιων “αδιαμφισβήτητων” στοιχείων», επεσήμανε ο Κονασένκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκαλύψει τα ακριβή στοιχεία που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν σχετικά με την επίθεση αυτή στη Χαν Σεϊχούν, κάτι που, σύμφωνα με τον στρατηγό, σημαίνει ότι δεν διαθέτουν καθόλου στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr