Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα πρόθυρα πραξικοπήματος το Κατάρ – Ο πρώην εμίρης έτοιμος να “φάει” τον νυν εμίρη

Στα πρόθυρα πραξικοπήματος το Κατάρ – Ο πρώην εμίρης έτοιμος να “φάει” τον νυν εμίρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυτικά Μέσα μεταδίδουν ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική κρίση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκκολαπτόμενο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί (βασίλεψε από τις 27 Ιουνίου 1995 έως και τις 25 Ιουνίου 2013), είχε κάποια “εμπιστευτικά” τηλεφωνήματα με τον 29χρονο έβδομο γιο του, Αμπντουλάχ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, αναπληρωτή και διάδοχο εμίρη του Κατάρ.

Εμίρης του Κατάρ είναι ο 36χρονος Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, τέταρτος γιος του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που βασιλεύει στο Κατάρ από τις 25 Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί ανησυχεί ότι ο πατέρας του συνωμοτεί με τον ετεροθαλή αδελφό και διάδοχό του να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα.

Να σημειωθεί ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης δεν έχει σχέσεις με τον γιο εμίρη κι από την ημέρα που του παρέδωσε τον θρόνο ζει στο Λονδίνο.

Ο Ταμίμ έχει βάσιμους λόγους να φοβάται ότι ο πατέρας του ετοιμάζει πραξικόπημα για να τον ρίξει και να τοποθετήσει στη θέση του τον Αμπντουλάχ.

Όλη αυτή η ίντριγκα, που έχει διαρρεύσει και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, λέγεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας.

Η εξουσία στο πάμπλουτο αραβικό κρατίδιο του Κατάρ, των 2.576.181 κατοίκων, είναι μοιρασμένη στα τρία.

Ένα μέρος έχει ο εμίρης Ταμίμ, ένα άλλο το έχουν οι θείοι του και φυσικά ο τρίτος πόλος είναι ο εκθρονισμένος πατέρας του, που είναι μόλις 65 ετών και δεν το έχει “χωνέψει” που αναγκάστηκε να αφήσει τον θρόνο πριν 4 χρόνια.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης προσπαθεί να πείσει τις δυτικές δυνάμεις να πάψουν να υποστηρίζουν τον γιο του Ταμίμ και να αναγνωρίσουν τον άλλο του γιο, τον Αμπντουλάχ, ως εμίρη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν δίστασε να “δώσει” τον Ταμίμ αποκαλύπτοντας έγγραφο σχετικά με την εμπλοκή του στα εσωτερικά άλλων αραβικών χωρών, βοηθώντας την τρομοκρατία και υποστηρίζοντας εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Επίσης αποκάλυψε και μια έκθεση σχετικά με την υγεία του γιου του, σύμφωνα με την οποία υποφέρει από ψυχολογικό στρες και για αυτό έχει ολόκληρη ιατρική ομάδα μέσα στο παλάτι.

Λέγεται ακόμα ότι ο μπαμπάς πρώην εμίρης προσέφερε γενναία ποσά σε κάποιες δυτικές εφημερίδες για να δημοσιεύσουν τις αποκαλύψεις σχετικά με την υποστήριξη του εμίρη Ταμίμ στην τρομοκρατία.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι το Κατάρ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πραξικοπήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr