ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ακροδεξιά Φράουκε Πέτρι αποχωρεί από την ηγεσία του γερμανικού AfD

Η ακροδεξιά Φράουκε Πέτρι αποχωρεί από την ηγεσία του γερμανικού AfD
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Φράουκε Πέτρι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), δεν θα ηγηθεί του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια την Τετάρτη.

«Για να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στις εικασίες, χρησιμοποιώ αυτήν την ευκαιρία για να δηλώσω με σαφήνεια ότι δεν είμαι διατεθειμένη να ηγηθώ του κόμματος, ούτε να συμμετάσχω στην ηγετική ομάδα» ανέφερε στο Facebook.

Σημειώνεται ότι το AfD αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο συνέδριό του το Σαββατοκύριακο για την ανάδειξη αρχηγού, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να εισέλθειο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Bundestag.

Η 41χρονη Πέτρι έχει σπουδάσει χημικός στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία και ασχολήθηκε με την τοξικολογία και τη φαρμακολογία.

Είχε παντρευτεί έναν πάστορα με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2015 χώρισαν και επισημοποιήθηκε η σχέση της με τον επικεφαλής του κόμματος στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μάρκους Πρέτζελ.

Η Πέτρι έγινε πρόεδρος του κόμματος τον Ιούλιο του 2013, όταν με ένα εσωτερικό “πραξικόπημα” εκθρόνισαν από την ηγεσία τους προερχόμενους από τη μεσαία τάξη και την πανεπιστημιακή κοινότητα επικεφαλής, η βασική θέση των οποίων ήταν κατά του ευρώ.

Από τότε μαζί με άλλους ακροδεξιούς λαϊκιστές εντός του AfD μετέτρεψαν το κόμμα σε ξενοφοβικό και αντιμεταναστευτικό, κεφαλαιοποιώντας γεγονότα, όπως π.χ. τις μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολωνία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ο λόγος που μόλις 6% των γερμανικών νοικοκυριών έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr