Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη δίνη του σκανδάλου των Panama Papers και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν – Δικαστική έρευνα

Στη δίνη του σκανδάλου των Panama Papers και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν – Δικαστική έρευνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε την Πέμπτη να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες σχετικά με κατηγορίες για διαφθορά που έχει διατυπώσει η αντιπολίτευση εναντίον του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος εμπλέκεται στα Panama Papers, χωρίς ωστόσο να ζητά, προς το παρόν τουλάχιστον, την καθαίρεσή του.

«Μια έρευνα εις βάθος είναι απαραίτητη», δήλωσε ο δικαστής Ασίφ Σαΐντ Χόζα ανακοινώνοντας την πολυαναμενόμενη αυτή απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από μήνες διαδικασιών που ξεκίνησαν μετά τη δημοσίευση εγγράφων που αναφέρονταν σε υπεράκτιες εταιρίες συμμετοχών στις οποίες ιδιοκτήτες είναι τα παιδιά του.

Το Δικαστήριο διέταξε τη σύσταση, μέσα σε επτά ημέρες, επιτροπής έρευνας η οποία θα περιλαμβάνει από κοινού εκπροσώπους του γραφείου κατά της διαφθοράς και των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της εντός 60 ημερών.

Σημειώνεται ότι δύο από τους πέντε δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έκριναν πως ο Σαρίφ είναι «ανέντιμος» και ζητώντας την καθαίρεσή του.

Η υπόθεση, την οποία ξεκίνησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ίμραν Χαν, κυριαρχεί εδώ και μήνες στα μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν, όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2018, με τη λήξη της τρίτης θητείας του Σαρίφ.

Ο Σαρίφ και τα παιδιά του έχουν αρνηθεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τη δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca, που έχει έδρα τον Παναμά, η κόρη και δύο γιοι του Σαρίφ είναι ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιριών συμμετοχής που έχουν εγγραφεί στις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τις χρησιμοποίησαν για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο.

Ο Σαρίφ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο πέρυσι πως ο πλούτος της οικογένειάς του αποκτήθηκε νόμιμα κατά τις δεκαετίες που προηγήθηκαν της ενασχόλησής του με την πολιτική και πως δεν έχει μεταφέρει χρήματα σε υπεράκτιες εταιρίες.

Το κόμμα του Χαν είχε δηλώσει πριν από την ανακοίνωση της απόφασης ότι δεν θα ξεκινήσει εκ νέου διαδηλώσεις στους δρόμους αν η δικαστική απόφαση είναι αντίθετη με τις προσδοκίες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τέμπη: Επίθεση του Αρείου Πάγου στα ΜΜΕ, αλλά καμία απάντηση στις καταγγελίες Καρυστιανού

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Κασσελάκης: Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr