Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στη νότια Δαμασκό – Το ISIS επιτέθηκε στην Αλ Κάιντα

Σκοτώνονται μεταξύ τους οι τζιχαντιστές στη νότια Δαμασκό – Το ISIS επιτέθηκε στην Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκοτώνονται μεταξύ τους στις συνοικίες που ελέγχουν στη νότια Δαμασκό οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται από τις αρχές του έτους το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, δέχθηκε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στην προσφυγική (παλαιστινιακή) συνοικία Γιάρμουκ στα νότια της Δαμασκού.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) δέχτηκε επίθεση με βομβιστές αυτοκτονίας και βαριά πολυβόλα από το Ισλαμικό Κράτος και αρχικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει χάνοντας αρκετά οικοδομικά τετράγωνα ύστερα από σφοδρές μάχες.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Ταχρίρ Αλ Σαμ κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν και εξαπέλυσαν αντεπίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανακαταλαμβάνοντας ό,τι έχασαν, σκοτώνοντας και 15 τζιχαντιστές του ISIS.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση για να εκκενώσει με συνθήκες τις περιοχές που ελέγχει στη νότια Δαμασκό και να μεταφερθούν οι άνδρες της στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί το “εμιράτο” της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει το 70% της προσφυγικής συνοικίας Γιάρμουκ, αντιτίθεται σε μια πιθανή συνθήκη εκκένωσης με την κυβέρνηση και πρόσφερε στην Αλ Κάιντα πλήρη πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό για να παραδώσει σε εκείνους τον έλεγχο της υπόλοιπης συνοικίας Γιάρμουκ.

Επειδή η Αλ Κάιντα δεν φαίνεται να δελεάζεται από τις προσφορές του Ισλαμικού Κράτους, το ISIS εξαπέλυσε επίθεση για να στείλει το μήνυμα ότι θα πάρει ολόκληρη τη συνοικία με το καλό ή το κακό. Βεβαίως η αποτυχημένη επίθεση δεν ενίσχυσε τη διαπραγματευτική του θέση.

Δείτε στον χάρτη που βρίσκεται η συνοικία Γιάρμουκ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr