Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκιουλ φοβήθηκε τον Ερντογάν και έκανε πίσω – Διέψευσε ότι θα βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος το 2019

Ο Γκιουλ φοβήθηκε τον Ερντογάν και έκανε πίσω – Διέψευσε ότι θα βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τέως ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ διέψευσε την Παρασκευή τον Ντενίζ Μπαϊκάλ, του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ότι θα μπορούσε να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας το 2019 απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκπροσωπώντας την παράταξη του “όχι”.

Σε δήλωσή του στο Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, αναφερθείς στον παραπάνω ισχυρισμό του Ντενίζ Μπαϊκάλ, δήλωσε τα εξής:

«Τις περασμένες μέρες, ένας πολιτικός χρησιμοποίησε το όνομά μου στο πλαίσιο του ενδοκομματικού του αγώνα. Δεν πήρα στα σοβαρά τα λόγια του. (…) Υπηρέτησα το προεδρικό αξίωμα για 7 χρόνια ως αμερόληπτος Πρόεδρος και έκτοτε επανέλαβα πολλές φορές ότι δεν θα συμμετάσχω στην πολιτική. Αλλά όταν χρειάζεται, θα μοιράζομαι τις εμπειρίες μου για την χώρα μου».

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ όμως δεν παρέλειψε να στραφεί και κατά των ερντογανικών δημοσιογράφων, που του άσκησαν τις προηγούμενες ημέρες από σκληρή κριτική έως χυδαίες επιθέσεις εξαιτίας των δηλώσεων Μπαϊκάλ:

«Κάποια άτομα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίζουν, προσβάλλουν τους ιδρυτές και αληθινούς πρωτοπόρους του AKP οι οποίοι προσπάθησαν για την επιτυχία και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Λυπάμαι πολύ».

Στο μεταξύ, είδηση στην εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι το ισλαμιστικό ΑΚP σχεδιάζει να αποστείλει πρόσκληση στον τέως πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ για το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου για να εκλέξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξανά πρόεδρο του κόμματος.

Πρόσκληση αναμένεται να αποστείλει επίσης και στον πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς ο οποίος βρίσκεται σε επαφές με μέλη του AKP.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες στην Τουρκία που αναφέρουν ότι οι Γκιουλ, Νταβούτογλου και Αρίντς αποτελούν εσωκομματική αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν και ότι έχουν γύρω τους ομάδα 100 βουλευτών, κάτι λιγότερο από το 1/3 της κοινοβουλευτικής δύναμης του AKP.

Ο Αμπντουλάχ Γκουλ “προωθείται” από την εσωκομματική “μετριοπαθή” ισλαμιστική αντιπολίτευση εντός του AKP ως αντίπαλος του Ερντογάν, ίσως θα τον ήθελε και η Δύση να τον δει σε αυτό τον ρόλο, αφού η “αλεπού” Νταβούτογλου θα “έσπρωχνε” άλλον μπροστά για να μην… χάσει το δικό του κεφάλι.

Ο Γκιουλ όμως, που προφανώς και συζήτησε το ενδεχόμενο να σταθεί απέναντι στον Ερντογάν, έκανε πίσω την Παρασκευή και δήλωσε… συνταξιούχος της πολιτικής. Δύσκολα παιχνίδια και ο Ερντογάν κρατά τόσο το μαχαίρι όσο και την πίτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr