Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν υποκινεί τζιχάντ και ταραχές στα Ιεροσόλυμα με στόχο την αποσταθεροποίηση του Ισραήλ

Ο Ερντογάν υποκινεί τζιχάντ και ταραχές στα Ιεροσόλυμα με στόχο την αποσταθεροποίηση του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τζιχάντ ενάντια στο Ισραήλ κάλεσε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε από τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου με την παρουσία τους, να ενδυναμώσουν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι. Πρόκειται για πρωτοφανείς απειλές, ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά του Ισραήλ και υποκίνηση σε ταραχές μέσα στην ιστορική πρωτεύουσα των Ισραηλινών, μια πόλη που θεωρείται παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα εξαιτίας της ιερής της σημασίας για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες.

Το Ισραήλ απέρριψε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το κατηγόρησε ότι ασκεί πολιτική “απαρτχάιντ” προσπαθώντας να περιορίσει την ελευθερία των μουσουλμάνων να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στα Ιεροσόλυμα.

«Αυτός που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια του τη χώρα δεν θα πρέπει να κάνει μαθήματα ηθικής στη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή», δήλωσε ο Εμανουέλ Νάχσον εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το Ισραήλ προστατεύει πάντα την πλήρη θρησκευτική ελευθερία των εβραίων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του», τόνισε.

Ο Ερντογάν δεσμεύθηκε τη Δευτέρα να εργαστεί για να εμποδίσει ένα ισραηλινό νομοσχέδιο που έχει στόχο να περιορίσει, δηλαδή να απαγορεύσει, το κάλεσμα σε προσευχή τη νύχτα.

Το προσχέδιο, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τον Φεβρουάριο αλλά ακόμη δεν έχει περάσει από το κοινοβούλιο, θα ισχύει για όλα τα τεμένη στο Ισραήλ αλλά και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όχι όμως για αυτά που βρίσκονται στην Πλατεία των Τεμενών [Όρος του Ναού], το τρίτο πιο ιερό μέρος για το Ισλάμ.

«Αν το θέλει ο Θεός, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να σιγήσει το κάλεσμα σε προσευχή στον ουρανό της Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια φόρουμ για την Ιερουσαλήμ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τρεχουσών πρακτικών του Ισραήλ και των ρατσιστικών πρακτικών διακρίσεων εναντίον των μαύρων στην Αμερική στο παρελθόν;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο υποκρινόμενος εδώ και μερικά χρόνια τον “προστάτη” των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα των ισλαμιστών της Χαμάς, ο Ερντογάν εξομάλυνε τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ το 2016, μετά την κρίση που ξέσπασε το 2010 έπειτα από την ισραηλινή επιδρομή εναντίον ενός στολίσκου που προσπάθησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

Σε εκείνη την επιδρομή οι Ισραηλινοί κομάντος έδωσαν μάχη και σκότωσαν ισλαμιστές πράκτορες του Ερντογάν που παρίσταναν τους “αλληλέγγυους”.

Οι ατυχείς δηλώσεις του Σαούλ Μεριντόρ υπέρ των Τούρκων πριν τέσσερις ημέρες

Ούτε εβδομάδα δεν έχει περάσει από τις ατυχείς έως απαράδεκτες δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας του Ισραήλ, Σαούλ Μέριντορ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων και των παράνομων του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», στην ΑΟΖ βορείως της Κύπρου.

Δηλώσεις απαράδεκτες ιδιαίτερα εάν λάβει κανείς υπόψη του τη συμμαχία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει φέρει κοντά τις δύο χώρες και τους δύο λαούς με τρόπο εντυπωσιακό.

Σε συνέντευξή του ο Μέριντορ, στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είπε πως «κάθε έρευνα [ακόμα και οι παράνομες τουρκικές στην κυπριακή ΑΟΖ] που διεξάγεται στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία», προσθέτοντας πως το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της «Νότιας Κύπρου», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, με την οποία υποτίθεται το Ισραήλ είναι σύμμαχος χώρα.

«Θα χαρούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας και το τι κάναμε στο Ισραήλ με τους Τούρκους φίλους μας», είπε.

Οι δηλώσεις αυτές, αν και θα μπορούσαν να εννοηθούν από την ελληνική πλευρά ως αθέτηση της συμμαχικής μας σχέσης στην ανατολική Μεσόγειο, αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία, αφού η Ελλάδα δεν είναι χώρα που καιροσκοπεί ή καθοδηγείται από την απληστία αλλά ως ένας αρχαίος πολιτισμός οικοδομεί με σύνεση και με συνέπεια τις σχέσεις της, μην τσιμπώντας σε προβοκάτσιες.

Τις προβοκατόρικες δηλώσεις του Σαούλ Μέριντορ “μάζεψε” η ισραηλινή Πρεσβεία στην Κύπρο, η οποία έσπευσε μέσω Twitter να αποσαφηνίσει ότι η θέση του Ισραήλ παραμένει ως έχει στα ενεργειακά.

Όπως αναφέρθηκε στον λογαριασμό “Ισραήλ στην Κύπρο” στο Twitter, σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου καμία θέση δεν έχει αλλάξει.

«Καμία παρέμβαση στις σχέσεις άλλων χωρών. Αυτό έχει διευκρινιστεί και με την κυπριακή κυβέρνηση».

Βεβαίως ακόμα δεν έχει απαντηθεί εξ ονόματος ποιου Ισραήλ μίλησε ο Μέριντορ, διότι έτσι τοποθετήθηκε.

Εκτός εάν το τουρκικό πρακτορείο του αλλοίωσε τα λόγια. Δεν είδαμε όμως κάποια διάψευση ή διόρθωση από τον Μέριντορ.

Το χαστούκι Ερντογάν σε όσους στο Ισραήλ ονειρεύονται μπίζνες με το χαλιφάτο της Άγκυρας

Οι άκρως προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν προς το κράτος του Ισραήλ οφείλουν να προβληματίσουν σοβαρά όσους στο Ισραήλ “ονειρεύονται” μπίζνες με το ισλαμικό χαλιφάτο του Ερντογάν.

Η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει συμβεί στην παγκόσμια ιστορία από την αρχή του πολιτισμού, για όσους έχουν την Παιδεία να το αντιληφθούν.

Ότι υπάρχουν ανόητοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ που δεν το “πιάνουν” είναι δεδομένο, αλλά ότι δεν το αντιλαμβάνονται σημαντικοί αξιωματούχοι της συμμάχου μας χώρας είναι ενοχλητικό.

Ενοχλητικό γιατί οφείλουν να αφήσουν πέρα την απληστία και να διδαχθούν το “μέτρον άριστον” του ελληνικού πολιτισμού.

Οι Έλληνες είναι ένα έθνος που δεν αλλάζουν συμμάχους ανά εβδομάδα, όπως κάνουν οι κουτοπόνηροι άξεστοι ανατολίτες σαν τον Ερντογάν.

Οι Έλληνες είναι ένας αρχαίος πολιτισμός με βαθιά αποθέματα σοφίας και τιμούν τις συμμαχίες τους, οι οποίες φυσικά και στηρίζονται σε κοινά συμφέροντα.

Η συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στο κράτος του Ισραήλ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ότι για τους ισλαμιστές το κράτος του Ισραήλ είναι και θα είναι ο πρώτος εχθρός, ο έλεγχος των Ιεροσολύμων από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα παραμένει “ιερός στόχος” και μάλιστα ο Ερντογάν αναλαμβάνει την ισλαμοποίηση της ιερής πόλης.

Καμία “μπίζνα” δεν μπορεί να καταλαγιάσει τις επιδιώξεις αυτών των φανατικών, μόνο να τους αποθρασύνει ακόμα περισσότερο, διότι “αισθάνονται” ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε “αδυναμία” και αυτό τους ανοίγει την όρεξη, σε σημείο να θέλουν να κάνουν κουμάντο στην ίδια την ιστορική πρωτεύουσα του ισραηλινού έθνους.

Ιδιαίτερα όσοι έσπευσαν την “επομένη” κιόλας της ομαλοποίησης των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας να συνάψουν “μπίζνες”, αυτοί έστειλαν το χειρότερο μήνυμα στο σαράι του σουλτάνου.

Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με το Ισλάμ εδώ και 69 χρόνια, οι Έλληνες το έχουμε απέναντί μας εδώ και 10 αιώνες.

Οι Έλληνες εδώ και 10 αιώνες δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια πραγματική ειρήνη με το Ισλάμ. Μόνο περιόδους ανακωχών και κατοχών.

Εάν το Ισραήλ, που από το παγκόσμιο Ισλάμ θεωρείται ο μεγαλύτερος θανάσιμος εχθρός του, νομίζει ότι μπορεί να κάνει “μπίζνες” μαζί του, ιδιαίτερα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ας πάει να τις κάνει.

Μόνο να μην επιτραπούν ξανά δηλώσεις σαν αυτές του Μέριντορ, διότι ό,τι χτίζεται στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις με μεγάλο κόπο είναι πραγματικά κρίμα να απαξιώνεται από έναν Μέριντορ και ύστερα να έρχεται ένας Ερντογάν, με το ύφος νταβατζή και αφεντικού της Μέσης Ανατολής και να εξευτελίζει το Ισραήλ επειδή κάτι τύποι σαν τον Μέριντορ του δίνουν το θάρρος να μην σέβεται το Ισραήλ.

Δεν ξέρουμε εάν έχουν “ζυγίσει” στο Ισραήλ τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στο σύνολό τους, ο Ερντογάν δεν το κατηγόρησε μόνο για “ρατσισμό”. Αυτό είναι πταίσμα.

Ο Ερντογάν επενέβη στα εσωτερικά του Ισραήλ, είπε στο Ισραήλ τι να νομοθετήσει και τι όχι, κάλεσε δε τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου με την παρουσία τους, να ενδυναμώσουν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι.

Προέτρεψε δηλαδή σε πρόκληση ταραχών στα Ιεροσόλυμα, κάλεσε έμμεσα σε “τζιχάντ”.

Ζήτησε επίσης από την Ουάσιγκτον να μην προβεί στη μετακίνηση της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ.

Δηλαδή να μην αναγνωρίσει τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Το Ισραήλ που έχουμε συνηθίσει δεν θα επέτρεπε τέτοιες προσβολές και επικίνδυνες παρεμβάσεις στα εσωτερικά του να εκφέρονται αναπάντητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν» – «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει και ισχυρή Κύπρος»

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr