Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα Σκόπια – Ο Ζάεφ υπέγραψε δήλωση που έκανε αποδεκτή ο Ιβάνοφ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα Σκόπια – Ο Ζάεφ υπέγραψε δήλωση που έκανε αποδεκτή ο Ιβάνοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όπως μετέδωσαν σκοπιανές ιστοσελίδες, ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ανέθεσε την Τετάρτη το μεσημέρι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Ζόραν Ζάεφ.

Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ κατά την τελετή ανάθεσης της εντολής ανέφερε ότι τα εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης έχουν αρθεί και ως εκ τούτου αναθέτει την εντολή στον Ζόραν Ζάεφ, τον οποίο έχει ορίσει ως εντολοδόχο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του SDSM ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των Σκοπίων και ανέφερε ότι έχουν αρθεί τα εμπόδια για την ανάθεση της εντολής μετά την επιστολή του Προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, προς τον Πρόεδρο Ιβάνοφ, με την οποία τον ενημερώνει για την ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, καθώς και μετά την επίδοση εγγυήσεων, με τη μορφή γραπτής δήλωσης, που ακολούθως ανέγνωσε και η οποία έχει ως εξής:

«Στο όνομα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει σχηματιστεί, κάνω την ακόλουθη δήλωση:

»Πρώτον, εγγυόμαστε την προστασία της ενότητας, της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και του πολυεθνοτικού χαρακτήρα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

»Εγγυόμαστε την προστασία της συνταγματικής τάξης και της εδαφικής ολότητας της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

»Εγγυόμαστε την προστασία των κρατικών συμφερόντων και τη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως εθνοτικής, θρησκευτικής και γλωσσικής προέλευσης.

»Εγγυόμαστε ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων θα είναι σύμφωνη με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, ώστε να μην τίθεται η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” σε θέση υποταγής ή εξάρτησης από άλλες χώρες.

»Κανένα έγγραφο, πλατφόρμα, διακήρυξη, πράξη ή ενέργεια, που μπορεί να είναι αντίθετη στις παραπάνω θέσεις, δεν μπορεί να αποτελέσει όρο ή βάση για τον σχηματισμό και τη δράση της κυβέρνηση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”».

Σε σύντομες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την ανάθεση της εντολής, ο Ζάεφ ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν και ότι η κυβέρνησή του θα είναι φιλοευρωπαϊκή και θα εξασφαλίσει καλύτερη ζωή για όλους του πολίτες, με σεβασμό στον πολυεθνικό χαρακτήρα της χώρας και τη Συμφωνία της Οχρίδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr