Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκαρισμένη η δήμαρχος της Ουάσιγκτον από τους τουρκικούς τραμπουκισμούς στην πόλη της (βίντεο)

Σοκαρισμένη η δήμαρχος της Ουάσιγκτον από τους τουρκικούς τραμπουκισμούς στην πόλη της (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μάριελ Μπάουσερ, καταδίκασε κάθετα τα επεισόδια την Τρίτη έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας, στη Λεωφόρο Μασαχουσέτης, όταν Τούρκοι ασφαλίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν Κούρδους διαδηλωτές.

Είναι προσβολή, αναφέρει, για τις αξίες της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Στη δήλωσή της υπογραμμίζει:

«Αυτό που είδαμε χθες -μια βίαιη επίθεση σε μια ειρηνική διαδήλωση- είναι μια προσβολή στις αξίες της Ουάσινγκτον και στα δικαιώματά μας ως Αμερικανών.

»Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες και ενημερώθηκα από τον επικεφαλής (των αστυνομικών αρχών) Newsham για την απάντησή μας.

»Το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα συνεχίσει να διερευνά το περιστατικό και θα συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς εταίρους για να εξασφαλίσει την απόδοση της δικαιοσύνης».

Εξάλλου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους θλιβερή συμπεριφορά», έπειτα από τον τραυματισμό εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, την Τρίτη, έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

«Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» έγραψε ο Μακέιν που δημοσίευσε και ένα βίντεο με στιγμιότυπα της τουρκικής βίας.

«Δεν το κάνουμε εδώ, δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους θλιβερή συμπεριφορά».

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, οι τραμπούκοι που χτύπησαν τους διαδηλωτές ήταν άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα βίντεο θα δείτε τους Τούρκους ασφαλίτες να ξυλοκοπούν τους Κούρδους και τους Αμερικανούς αστυνομικούς να χτυπάνε με τα κλομπ τους Τούρκους της Πρεσβείας για να τους απωθήσουν.

Δείτε βίντεο της “Φωνής της Αμερικής” από τα επεισόδια:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr