ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Τανφ Συνοριακό Πέρασμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),


















































Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων
Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»
Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου - Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»
Έντονη αντιπαράθεση Τραμπ-Χέγκσεθ για τις ελλείψεις πυραύλων που περιορίζουν τα πλήγματα στο Ιράν
Η ΕΛ.Α.Σ. προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Σε έναν πόλεμο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν στόχος του εχθρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν την Πέμπτη μια φάλαγγα φιλοκυβερνητικών στρατιωτικών οχημάτων στη Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, επειδή τη θεώρησαν “απειλητική” για τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Η αυτοκινητοπομπή “δεν απάντησε” στις προειδοποιήσεις που τις απηύθυναν οι αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να την εμποδίσουν “να προσεγγίσει πολύ κοντά στις δυνάμεις του συνασπισμού στο Ατ Τανφ”, ένα στρατόπεδο των Σύρων ανταρτών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, είπε η πηγή αυτή.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός που δεν υποδηλώνει κάποια αλλαγή στη στρατηγική του Διεθνούς Συνασπισμού ο οποίος βομβαρδίζει μόνο τους τζιχαντιστές στη Συρία.
“Δεν πλήξαμε όλη την αυτοκινητοπομπή, μόνο ορισμένα από τα οχήματα στην κεφαλή της”, πρόσθεσε.
Πριν προχωρήσουν στο πλήγμα αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις προειδοποίησαν για την επιχείρησή τους κυρίως μέσω της ειδικής γραμμής επικοινωνίας που έχουν με τη Ρωσία.
Προκειμένου να σταματήσουν τα οχήματα, τα αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε μια “επίδειξη δύναμης” και έριξαν “προειδοποιητικές βολές”.
“Δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για συριακές δυνάμεις αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν δυνάμεις που συνεργάζονται με τους Σύρους”, συνέχισε η ίδια πηγή.
Οι ΗΠΑ και ο Διεθνής Συνασπισμός γενικά δεν βομβαρδίζουν δυνάμεις που συνεργάζονται με το συριακό καθεστώς. Μια εξαίρεση ήταν η αεροπορική βάση του Αλ Σαϊράτ που επλήγη μετά από μια επίθεση με χημικά για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Δαμασκό.
Ο Συνασπισμός παραδέχτηκε επίσης ότι έπληξε “κατά λάθος” στα τέλη Σεπτεμβρίου στρατιώτες του συριακού καθεστώτος κοντά στο Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, επειδή τους πέρασε για τζιχαντιστές.























































