ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Πεσμεργκά προσχώρησαν στις ιρακινές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές

Κούρδοι Πεσμεργκά προσχώρησαν στις ιρακινές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ολόκληρη μονάδα Κούρδων Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ αποσκίρτησε από το στρατόπεδο του Κούρδου Προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, και προσχώρησε στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίσης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), όπως ονομάζεται η ισχυρότερη παραστρατιωτική πολιτοφυλακή του ιρακινού στρατού.

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ξεκίνησε ως μια κυρίως σιιτική πολιτοφυλακή που υποστηριζόταν από το Ιράν.

Όταν ενεπλάκη στις επιχειρήσεις των ιρακινών δυνάμεων στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, με επαρχιακή πρωτεύουσα τη Μοσούλη, συμμάχησε με τις εκεί κουρδικές αντάρτικες ομάδες που αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δηλαδή τις YBS των Γιαζίντι και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η προσχώρηση της μονάδας των Πεσμεργκά στην Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι μπορεί να εννοηθεί κι ως έμμεση προσχώρηση στην πλευρά των Κούρδων του Οτσαλάν.

Εξάλλου, όπως σημειώνει και το Al Masdar News, η αποσκίρτηση αυτή έγινε μετά τις εντάσεις μεταξύ του PKK και των Πεσμεργκά του Μπαρζανί στην περιοχή του Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ, δηλαδή στη γη των Γιαζίντι.

Οι Πεσμεργκά που προσχώρησαν στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης έφεραν μαζί τους και όλο τον αμερικανικό τους οπλισμό.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το απόγευμα κι όπως γράφεται μια ακόμα αιτία του είναι ότι οι Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ έχουν πάψει να πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς Περσμεργκά που προέρχονται από τη θρησκευτική κοινότητα των Γιαζίντι, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να μάχονται τους τζιχαντιστές.

Ο Ναγιέφ Τζασέμ Κασέμ, ο διοικητής των Πεσμεργκά που αποσκίρτησε με ολόκληρη τη μονάδα του, πήρε την “ευχή” του σεΐχη του για την πράξη του, η οποία έγινε επειδή επιθυμεί να συνεχίσει τον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών.

Ο Ναγιέφ Τσασέμ Κασέμ είναι από την κουρδική φυλή Μιντικάν, που τα περισσότερα μέλη της ανήκουν στη ζωροαστρική θρησκεία των Γιαζίντι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr