ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Σερπίλ Κεμάλμπαϊ, Τουρκία, Φιγκέν Γιουκσέκνταγ,


















































Σοκαριστικό βίντεο με εξαγριωμένο ελέφαντα που σκοτώνει 75χρονο Αμερικανό εκατομμυριούχο
Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί
Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Νέο «χτύπημα» Καραμανλή: Σκανδαλώδης και πελατειακή η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες - Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) όρισε το Σάββατο 20 Μαΐου νέα συμπρόεδρο, την Σερπίλ Κεμάλμπαϊ, η οποία θα αντικαταστήσει την προκάτοχό της Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία έχει φυλακισθεί και εκπέσει του βουλευτικού της αξιώματος κατηγορούμενη από τις τουρκικές Αρχές για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Η Σερπίλ Γιουκσεκντάγκ εξελέγη από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το οποίο συνήλθε το Σάββατο στην Άγκυρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Ο συμπρόεδρος του HDP, ο χαρισματικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς, βρίσκεται επίσης στην φυλακή από τον Νοέμβριο και απειλείται με φυλάκιση έως 142 ετών.
Από τη φυλακή κατόρθωσε να στείλει μήνυμα προς το συνέδριο του κόμματός του, όπως και η Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία ανέφερε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου μήνα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισέρχεται σε μία νέα φάση, «ενός πιο αποφασιστικού αγώνα για την ειρήνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την ελευθερία του συνέρχεσθαι».
Στην ομιλία της, η Σερπίλ Κεμάλμπαϊ δήλωσε ότι το κόμμα της «θα προωθήσει τον αγώνα για την δημοκρατία και την ειρήνη».























































