ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Σερπίλ Κεμάλμπαϊ, Τουρκία, Φιγκέν Γιουκσέκνταγ,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) όρισε το Σάββατο 20 Μαΐου νέα συμπρόεδρο, την Σερπίλ Κεμάλμπαϊ, η οποία θα αντικαταστήσει την προκάτοχό της Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία έχει φυλακισθεί και εκπέσει του βουλευτικού της αξιώματος κατηγορούμενη από τις τουρκικές Αρχές για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Η Σερπίλ Γιουκσεκντάγκ εξελέγη από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το οποίο συνήλθε το Σάββατο στην Άγκυρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Ο συμπρόεδρος του HDP, ο χαρισματικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς, βρίσκεται επίσης στην φυλακή από τον Νοέμβριο και απειλείται με φυλάκιση έως 142 ετών.
Από τη φυλακή κατόρθωσε να στείλει μήνυμα προς το συνέδριο του κόμματός του, όπως και η Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία ανέφερε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου μήνα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισέρχεται σε μία νέα φάση, «ενός πιο αποφασιστικού αγώνα για την ειρήνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την ελευθερία του συνέρχεσθαι».
Στην ομιλία της, η Σερπίλ Κεμάλμπαϊ δήλωσε ότι το κόμμα της «θα προωθήσει τον αγώνα για την δημοκρατία και την ειρήνη».























































