Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Τραμπ στο Ισραήλ

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Τραμπ στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα, μετά τη διήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια “αναζωογόνησης” της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Για τις επόμενες δύο ημέρες ο Τραμπ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το Τείχος των Δακρύων και στη συνέχεια τον Ναό της Αναστάσεως.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη είναι διάρκειας εννέα ημερών και ολοκληρώνεται το Σάββατο μετά από επισκέψεις στο Βατικανό, τις Βρυξέλλες, αλλά και την Σικελία.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμεσολαβήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί τα ακριβή βήματα τα οποία θα υλοποιήσει για την επίτευξη της παραπάνω επιδίωξης.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στις αρχές του μήνα, στην Ουάσιγκτον δεν προχώρησε σε δέσμευσή του για την επίλυση της διαμάχης μέσω της λύσης των δύο κρατών, η επίτευξη της οποίας χαρακτήριζε τη δράση της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Η στάση αυτή προκάλεσε την απογοήτευση στην παλαιστινιακή πλευρά.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει επίσης την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προοπτική που αποτελεί πάγια θέση του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ παραμένει δεσμευμένος στην παραπάνω προεκλογική εξαγγελία του για την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας.

Ωστόσο, δεν έχει προγραμματίσει ν’ ανακοινώσει μια τέτοια εξέλιξη στη διάρκεια της παρούσας επίσκεψης του στο Ισραήλ.

“Διεξάγουμε θετικές συζητήσεις με όλες τις πλευρές κι όσο αυτό συμβαίνει δεν έχουμε πρόθεση να πράξουμε κάτι που κατά την άποψή μας, θα διαταράξει αυτές τις διαβουλεύσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχους.

Να σημειωθεί ότι χθες το Ισραήλ έδωσε την έγκρισή του στην εφαρμογή μερικών οικονομικών ελαφρύνσεων για τους Παλαιστίνιους, οι οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, “θα ανακουφίσουν την καθημερινότητα όσων ζουν στην Παλαιστινιακή Αρχή, μετά το αίτημα του Τραμπ να δει την υλοποίηση μερικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr