Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βραζιλία: Στους δρόμους ο στρατός, συγκρούσεις με διαδηλωτές (φωτο)

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βραζιλία: Στους δρόμους ο στρατός, συγκρούσεις με διαδηλωτές (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συγκρούσεις με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εξελίχθηκε η μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια,  με αίτημα την παραίτηση του κεντροδεξιού προέδρου Μισέλ Τέμερ που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με την κυβέρνηση να διατάζει την ανάπτυξη στρατιωτών στην πρωτεύουσα για την προστασία δημόσιων κτιρίων.

Αυτήν την στιγμή ομοσπονδιακά στρατεύματα βρίσκονται εδώ, στο παλάτι Ιταμαράτι (όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Εξωτερικών) και στρατιώτες καταφθάνουν για να διασφαλίσουν την προστασία κυβερνητικών κτιρίων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ραούλ Γιούνγκμαν.

“Το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών”

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες είχαν αρχίσει να φτάνουν από νωρίς το πρωί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα σκάνδαλα που συνταράσσουν την χώρα και έχουν ως πρωταγωνιστή τον Μισέλ Τεμέρ, τον άνθρωπο που αντικατέστησε στην προεδρία της χώρας την Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία επίσης κατηγορείται για σκάνδαλα.

Οι φωνές υπέρ της παραίτησης του Τέμερ πολλαπλασιάζονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια ηχογραφημένη συνομιλία του με έναν επιχειρηματία στον οποίο φέρεται να δίνει το “πράσινο φως” για να δωροδοκηθεί ένας μάρτυρας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος πάντως απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει οικειοθελώς το αξίωμά του, μολονότι έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος του από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Φραντσίσκα Γκόμες, μια 59χρονη θυρωρός από το Σάο Πάουλο, μαζί με τρεις συναδέλφους της μετέφεραν ένα ψεύτικο, χαρτονένιο φέρετρο, στολισμένο με λευκούς σταυρούς και τη φωτογραφία του προέδρου. “Αναπαύσου εν ειρήνη Τέμερ”, έγραφε η επιγραφή.

“Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών” είπε η Γκόμες αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο ο 76χρονος πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία το 2016, μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr