Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό κλίμα στη G7: Τραμπ και Μέρκελ δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα

Πολεμικό κλίμα στη G7: Τραμπ και Μέρκελ δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο και να θέλουν να το κρύψουν κάποιοι στη σύνοδο των G7 στη Σικελία επικρατεί πολεμικό κλίμα με Τραμπ και Μέρκελ να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα ή τουλάχιστον στα σοβαρά ζητήματα.

Απόρροια των εντονότατων διαφωνιών τους είναι η απόφαση και των δυο ηγετών, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου, οι οποίες δίδονται, κάθε φορά, μετά το πέρας των εργασιών των συνόδων του G7.

Την αρχή έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και λίγο αργότερα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ γεγονός που θεωρείται ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην σύνοδο της Σικελίας, σε ζωτικής σημασίας θέματα.

Το εμπόριο, αλλά και οι σχέσεις με την Ρωσία παραμένουν τα δύο βασικά ζητήματα που εμποδίζουν την έκδοση του τελικού ανακοινωθέντος της διάσκεψης G7, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα θέματα αυτά, θα απασχολήσουν τους ηγέτες των χωρών-μελών της G7 που συμμετέχουν στην διάσκεψη, αργότερα σήμερα.

Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν θα συμπεριλαμβάνει την πρόβλεψη ανάληψης μέτρων κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των κρατών-μελών της G7 θα αναφέρει ότι οι έξι χώρες υποστηρίζουν την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, θα τονίζεται ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την αναφερόμενη συμφωνία, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης.

Πηγές από την Ουάσινγκτον, ανέφεραν χθες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του, αναφορικά με την Συμφωνία του Παρισιού, μόλις επιστρέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα, από την εννιαήμερη επίσημη περιοδεία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr