Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – Ενημερώθηκε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης, προχώρησε η Βόρεια Κορέα, σήμερα Δευτέρα, όπως μεταδίδουν τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας.

Η σημερινή εκτόξευση, ακολούθησε μια σειρά δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πύραυλος εκτιμάται ότι ήταν τύπου Scud, ενώ διάνυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων, με χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμυντικών κύκλων στην Σεούλ, η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα πυραύλων μικρής ακτίνας δράσης, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η σημερινή εκτόξευση έγινε μετά την πραγματοποίηση δύο επιτυχημένων πυραυλικών δοκιμών μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης, κατά τις προηγούμενες εβδομάδες από την Πιονγιάνγκ, κλιμακώνοντας την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός αντικειμένου που θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη» είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, και «ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί».

Την πληροφορία ότι ο πύραυλος κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε και η αμερικανική διοίκηση του Ειρηνικού, που πρόσθεσε ότι παρακολούθησε τον πύραυλο επί έξι λεπτά και ότι δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr