Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eίναι επίσημο: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

Eίναι επίσημο: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι επίσημο λοιπόν: O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 22.30 ώρα Ελλάδος ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη διεθνή Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφτηκε το 2015 και στην οποία συμμετέχουν 195 χώρες, πλην της Συρίας και της Νικαράγουας.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «από σήμερα» οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης. Όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα καθώς η συμφωνία του Παρισιού φέρνει σε μειονεκτική θέση τις ΗΠΑ προς όφελος άλλων χωρών.

Ετσι, όπως δήλωσε, έμεινε πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις πως “οι Αμερικανοί εργαζόμενοι έχουν προτεραιότητα”, όπως αντίστοιχα και στο γνωστό μότο του “Κάντε ξανά σπουδαία την Αμερική”.

Η απόφαση Τραμπ σηματοδοτεί, όπως λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ, μια πρώτη ανεπίσημη “νίκη” του γνωστού και μη εξαιρεταίου Στιβ Μπάνον, στρατηγικού συμβούλου του πρόεδρου και υπέρμαχου του δόγματος του “οικονομικού εθνικισμού” που πλέον πρεσβεύει η αμερικανική ηγεσία.

Δια του λόγου το αληθές, επισήμανε ότι θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την επανείσοδο των ΗΠΑ στην συνθήκη ή θα προσπαθήσει για μια νέα συνθήκη με δίκαιους όρους για τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να «επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία»για το κλίμα.

Η Ουάσινγκτον μπορεί να επιλέξει να αποχωρήσει επισήμως από τη συνθήκη του Παρισιού, μια διαδικασία που θα πάρει τρία και κάτι χρόνια, ή να αποχωρήσει από τη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που υπογράφηκε το 1992 απο τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα, αλλά θεωρείται πιο ακραία κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr