Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτιά για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – πώς μοιράζονται οι έδρες της Ευρωβουλής

Πρωτιά για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – πώς μοιράζονται οι έδρες της Ευρωβουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο τιμόνι της Ευρώπη θα βρεθεί για ακόμα μία πενταετία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά την επικράτησή του στις ευρωεκλογές.

Οι Χριστιανοδημοκράτες θα εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο από 212 βουλευτές σε σύνολο 766 μελών, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί πως θα αντικαταστήσει τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν.

Οι Σοσιαλιστές (S&D) πάντως, θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συνθήκη της Λισαβόνας, καθώς η πρωτιά του ΕΛΚ δεν αποτελεί δέσμευση για την επιλογή του νέου προέδρου. Όπως λέει ο ίδιος ο Μάρτιν Σουλτς «το Λαϊκό Κόμμα χάνει 60 έδρες στο κοινοβούλιο και χωρίς συμφωνία με σοσιαλδημοκρατική ομάδα, είναι αδύνατη η πλειοψηφία». Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλέγει 186 μέλη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γκι Φερχόφσταντ με τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη. Η ALDE θα εκπροσωπείται από 70 μέλη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθούν οι Πράσινοι / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία με τη Σκα Κέλερ και 55 ευρωβουλευτές, ενώ 44 μέλη θα έχουν οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/ Βόρεια Πράσινη Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα θα εκπροσωπείται από 43 μέλη, βρισκόμενο στην 6η θέση.

Υπάρχουν ακόμη 38 μη εγγεγραμμένοι – βουλευτές που δεν συγγενεύουν με καμία πολιτική ομάδα, ενώ 67 είναι οι νεοεκλεγέντες που δεν ανήκουν σε πολιτική ομάδα του απερχόμενου Κοινοβουλίου.

Τέλος η Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας θα εκπροσωπείται από 36 μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν μπορεί τελικά να μην είναι κανείς από τους υποψηφίους, καθώς υπάρχουν τα «παραθυράκια» για να επιλεγεί πρόσωπο εκτός διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ευρωεκλογές 2024: Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ – Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr