Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mακρόν σε Τραμπ: Ας κάνουμε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά

Mακρόν σε Τραμπ: Ας κάνουμε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε το μήνυμά του στον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι o Μακρόν είναι ο πρώτος γάλλος πρόεδρος που βγάζει διάγγελμα και στα αγγλικά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να γίνει σαφής απέναντι στις ΗΠΑ.

Μετά τη δήλωσή του στα γαλλικά, ο Μακρόν απευθύνθηκε «στους αμερικανούς φίλους μας» και στα αγγλικά, λέγοντάς τους «ας κάνουμε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά», παραφράζοντας το σύνθημα του Τραμπ.

“Αν δεν κάνουμε τίποτα τα παιδιά μας θα γνωρίσουν έναν κόσμο πολέμων”

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας, επηρεάζει ήδη την καθημερινότητά μας κι αν δεν κάνουμε τίποτα τα παιδιά μας θα γνωρίσουν έναν κόσμο πολέμων, μετανάστευσης, έναν επικίνδυνο κόσμο», είπε στο ξεκίνημα του μηνύματός του ο Μακρόν.
Σέβομαι την απόφασή του» είπε ο Μακρόν αναφερόμενος στον Τραμπ, «αλλά πιστεύω ότι είναι λάθος και για τις ΗΠΑ και για τον πλανήτη μας».

Στη συνέχεια, έστειλε και ένα μήνυμα προς τον λαό των ΗΠΑ, λέγοντας: «Θέλω να πω στις ΗΠΑ, οι φίλοι, πιστεύουν σε εσάς. Ο κόσμος πιστεύει σε εσάς. Ξέρω ότι είστε ένα σπουδαίο έθνος. Ξέρω την ιστορία σας, την κοινή μας ιστορία. Στους επιστήμονες, σε όσους απογοητεύτηκαν από την απόφαση του αμερικανού προέδρου, τους λέω ότι εδώ στη Γαλλία θα βρουν μια δεύτερη πατρίδα. Ελάτε να δουλέψετε εδώ, να βρούμε λύσεις για τον πλανήτη μας, για το περιβάλλον μας. Σας διαβεβαιώ, η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα».

«Όπου κι αν ζούμε, μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη: ας κάνουμε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά», κατέληξε ο Μακρόν, ποστάροντας και ένα tweet με τη συγκεκριμένη φράση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr